2018. október 22., hétfő

Cukormentes morzsasüti

Ma morzsasüti készítő hangulatban voltam, de a jól bevált receptemet módosítanom kellett egy kicsikét, mivel egy anyagcserezavar miatt oda kell figyelnem a cukor és szénhidrát-bevitelre. Szerencsére így sem kell lemondani az édes ízekről, csak jobban oda kell figyelnem az ételek elkészítésére és arra, hogy mit, mikor, milyen mértékben fogyasztok. 


Hozzávalók:
  • 200 g apró szemű zabpehely
  • 50 g tk. búzaliszt
  • 100 g kókuszzsír
  • egy nagy marék darált dió (nekem ez kb. 22 g volt ) 
  • 5 csapott teáskanál négyszeres erősségű cukorhelyettesítő 
  • csipet só
  • ízlés szerint fahéj 


Gyümölcs:
  • 6 közepes alma 
  • 2 marék fagyasztott bogyós gyümölcs 
  • ízlés szerint vaníliaaroma és rum


Egy tűzálló tálat kivajaztam, majd az almát meghámozva, kimagozva beledaraboltam és megszórtam 2 maréknyi fagyasztott bogyós-gyümölccsel. Az egészet összeforgattam egy kevéske fahéjjal és ízesítettem egy kicsike vaníliaaromával és rummal. Egy keverőtálban az apró szemű zabpelyhet, lisztet, diót, csipetnyi sót, fahéjat és  a cukorhelyettesítőt elmorzsoltam a kókuszzsírral, majd az egészet a sütőedényben lévő gyümölcsre szórtam.

Lefedve 200 fokon 30 percig sütöttem, majd az alufóliát levéve még további 10 percig sütöttem, míg szép aranybarna nem lett.


Egészségünkre!



2 megjegyzés:

  1. Nagyon jól hangzik ez a recept!!! Ki fogom próbálni, köszönöm! :o))

    VálaszTörlés