Ma morzsasüti készítő hangulatban voltam, de a jól bevált receptemet módosítanom kellett egy kicsikét, mivel egy anyagcserezavar miatt oda kell figyelnem a cukor és szénhidrát-bevitelre. Szerencsére így sem kell lemondani az édes ízekről, csak jobban oda kell figyelnem az ételek elkészítésére és arra, hogy mit, mikor, milyen mértékben fogyasztok.
- 200 g apró szemű zabpehely
- 50 g tk. búzaliszt
- 100 g kókuszzsír
- egy nagy marék darált dió (nekem ez kb. 22 g volt )
- 5 csapott teáskanál négyszeres erősségű cukorhelyettesítő
- csipet só
- ízlés szerint fahéj
Gyümölcs:
- 6 közepes alma
- 2 marék fagyasztott bogyós gyümölcs
- ízlés szerint vaníliaaroma és rum
Egy tűzálló tálat kivajaztam, majd az almát meghámozva, kimagozva beledaraboltam és megszórtam 2 maréknyi fagyasztott bogyós-gyümölccsel. Az egészet összeforgattam egy kevéske fahéjjal és ízesítettem egy kicsike vaníliaaromával és rummal. Egy keverőtálban az apró szemű zabpelyhet, lisztet, diót, csipetnyi sót, fahéjat és a cukorhelyettesítőt elmorzsoltam a kókuszzsírral, majd az egészet a sütőedényben lévő gyümölcsre szórtam.
Lefedve 200 fokon 30 percig sütöttem, majd az alufóliát levéve még további 10 percig sütöttem, míg szép aranybarna nem lett.
Egészségünkre!
Nagyon jól hangzik ez a recept!!! Ki fogom próbálni, köszönöm! :o))
VálaszTörlésKipróbáltam és nagyon finom!!!
Törlés