2014. október 3., péntek

Jelenetek a konyhámból

A történet ott kezdődik, hogy Redcountry háza tája háziasszonya elindított egy szuper kezdeményezést!

Mi háziasszonyok rengeteg időt töltünk el a konyhában, és úgy is szeretjük a környezetünket csinosítgatni, szeretünk rendezkedni ezért mutassuk meg másoknak is a gyönyörűségekkel kidekorált ablakpárkányunkat. Érkeztek is a szebbnél-szebb fotók, de jöttek a kérdések is, hogy ugyan mi van azokkal akiknek nincs konyhaablakuk, vagy az éppen tetőtéri... vaaagy, annyira icurka-picurka az ablakpárkány, hogy tisztességesen nem lehet dekorálni?! (Az utóbbi csoportba tartozom én is... de ez már nagy fejlődés az előző konyhámhoz képest ahol ablakom sem volt!) Persze ez a remek kezdeményezés tovább fejlődött és már nem csupán konyhai ablakpárkány mustra, hanem egy szuper konyhai kukucskává nőtte ki magát!
Küldjetek Kingának képet ti is, inspiráljuk egymást! :)

Szóval vettem én is a bátorságot és lefotóztam, hogy mi a helyzet az én konyhámban! :) Az ablakpárkányom mérete adott, sajnos elég keskeny. Az ablak előtt elterülő konyhapult pedig szintén annyira icike-picike, keskeny darab, hogy oda eleve nem pakolok semmit mert kell a munkafelület és azt sütés-főzés közben használom. 

A parányi ablakpárkányomra is került persze pár apróság, de nem túl sok, mivel még nagyban tart nálam a főzés közbeni ablaknyitogatós időszak. 


A csekély méretű ablakpárkányért pedig a hátsókertre néző panoráma kárpótol...


No de kanyarodjunk vissza a konyhába! Először is itt vannak a hűtőn a Transzfertechnikával készült hűtőmágnesek... Az üres konyhafalra felkerült az a keskeny polcocska, amit már korábban a blog Facebook oldalán megmutattam nektek. Használtan vásároltam és saját kezűleg festettem le fehérre. Ez lett az én mini, folyamatosan változó kiállító felületem. Bevallom elég sűrűn rendezgetem, de Imádom!♥


Gyertek közelebb, megmutatom mi került a polcra!


Saját kezűleg készített hímzés, ikea-s Nyttja képkeretben...


Kanna az egri régiségvásárból...
Üveg kiöntőcske (régiségvásárból)

Aprócska lomizott sütőforma 

Képkeretben dekorpapír amire ragasztópisztollyal ragasztottam fel a mini fűszereslapátokat...


 Tudjátok, hogy imádom a szószos tálakat! 


Varrtam ám szíveket is az új pöttyös anyagomból...


Tehénkés krétatábla a Jysk-ből...


 ...20 forintért lomizott, retro lyukas-szedőkanál :)


Az egész egybenHa átrendeztem, talán újra megmutatom! :)


21 megjegyzés:

 1. Nem talán, biztosan mutasd meg újra!! Nagyon hangulatos minden, öröm nézegetni! Na, de hallod a 20 Ft-os lomihelyek! :)))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen, majd meg fagytam mire befotóztam. Nyitott ajtónál, hogy beáradjon a fény :)
   Jajj ez a 20ft-os... fú, még akkor is megéri ha a benzinért fizetni kell :D

   Törlés
 2. Hű, nagyon szép a polc, meg az egész dekoráció is. A fűszerkanalas "kép" az abszolút kedvenc, hihetetlenül ötletes :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen! A fűszeres lapátok mindig beleessetek a fűszertartó edénykéimbe, alig tudtam kihalászni így dekoráció lett belőle! :)

   Törlés
 3. Válaszok
  1. Gyere, én is azon élek lassan 3 napja... :S

   Törlés
 4. De kis guszta mindened! Látom , Te is nagyon szereted ezeket az apróságokat! Ilyen kis kedvenc dolgokból áll össze az egész szépséges konyhád! Én is rajongok értük. Azért, ha pici is az ablakpárkányod, nagyon kellemes ránézni és kifelé a kertbe.Milyen csodás lehet télen- nyáron!
  Remek kis keresztszemes hímzés a kis kannácska! Jól illik a képkeretbe :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen Éve a dicsérő szavakat itt is! Imádom ezeket az apróságokat, rendezgetni, készítgetni! :)

   Törlés
 5. Elképesztő a konyhád! Én csak álmodom ilyenről :) Nálunk általában "jól rendezett káosz" van. Meg ugyanilyen teáskanna, örökség a nagymamámtól :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen! De ezen a polcon könnyű rendet tartani! Láthatod, hogy a munkapultot én sem mertem megmutatni :) Azon nálunk sincs túlzott rend,inkább a sok berendezés, kellék miatt amit napi szinten használunk; őskáosz :D Mert élünk mint mindenki más... :)

   Törlés
 6. nagyon szép és finom minden :) és a hátsókert... :)

  VálaszTörlés
 7. De Jó!!! Köszönjük a képeket! Na, már királyi többest használok... :-D
  A parányi ablakpárkányodat mentem az albumba!!!! Nem is annyira parányi!!!
  jöhetnek még képek!!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igazán nincs mit! :) Biztos lesznek még később is képek :)

   Törlés
 8. Gyönyörű :)
  Annyira várom már, hogy saját házunk legyen, és ne az albérletes konyhaszekrény uralja a konyhát (ami kék). Mert akkor nem az lesz, hogy ehhez kell dekorálni, hanem végre nálam is lehet majd jó kis vintage konyha :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen! :) Rami tudod az a legnagyobb kihívás, ha abból ami épp "van" ki tudjuk hozni a legtöbbet! Nem lehetetlen, csak új szemszögből kell megnézni a dolgokat, újratervezni és tényleg kihozni a lehetőségekből a legjobbat. Tapasztalatból mondom, nem lehetetlen! ;)

   Törlés
 9. Hát, ez a polc..., nagyon tetszik!! :)

  VálaszTörlés