2015. december 28., hétfő

Karácsonyi hangulat az otthonunkban

Advent első vasárnapján karácsonyba öltöztettem a házat. A dobozok mélyéről előkerünek a díszek a és szépen lassan minden helységet ünneplőbe öltözik. Helyükre kerülnek a girlandok, a karácsonyi fények, lámpások és a karácsonyi textilek. A kanapén kapnak helyet a saját kezűleg varrt piros kockás párnák, az asztalokra pedig felkerülnek a karácsonyi terítők. 
 A lakásban a kedvenc bútordarabunk a tálalószekrény. 
Karácsony alkalmával (is) gyakran átalakul, mert imádom rendezgetni, szépítgetni és ide-oda pakolgatni a lomizott kütyüimet. Már évek óta hagyomány nálunk, hogy a fenyőfát december elején díszítjük fel. Ezzel is próbáljuk elnyújtani az ünnepet. Jellemző, hogy sok piros színt használok a dekorálásnál, ennek ellenére a karácsonyi dekoráció nálunk nem lehet csak egyszínű és nem követ semmilyen divatot vagy trendet. Nálunk a karácsony sokszínű. Ahhoz pedig kifejezetten ragaszkodom, hogy a dobozok mélyéről minden dísznek elő kell kerülnie és ha nem is a karácsonyfán, de minden dísznek találunk bárhol máshol helyet. Ezzel a saját kis szabályommal a gyermekkorom karácsonyainak hangulatát próbálom mindig visszaidézni, amikor sok különböző színű és stílusú dísz került a fára, köztük voltak azok a díszek is, amiket mi készítettünk saját kezűleg. A repertoár évről évre bővül, mert nyitott vagyok az újdonságokra és gyakran én is elcsábulok. 


A karácsonyfa alá  üres dobozok kerültek, amiket Bálint precízen becsomagolt. Mivel műfenyőnk van, mindig elrejtem a talprészt, mert szerintem így sokkal jobban mutat az összkép. Idén natúr-piros csíkos és csillagos csomagolópapírra esett a választásunk.


 Az ajtók sem maradnak ilyenkor üresen. A tavaly saját kezűleg lefestett és transzferált díszek most az ablakok helyett itt kaptak helyet.


A mű bukszuskoszorú (bár óckodok a művirágoktól) de az egyik lehető legjobb beruházásomnak bizonyult. Évek óta dekorálom évszaknak megfelelően. Most a hálószoba ajtaján kapott helyet egy szarvassal a közepén. 


A nappali-étkező rész:A nappaliban kapott helyet az alternatív karácsonyfánk is. Drága barátnőm Modeszta és barkácsoló férjének Petinek keze munkáját dícséri. Nagyon szeretjük őket is, meg a telitalálat ajándékukat is! Miután megkaptam, az első dolgom volt feldíszíteni. Korábban fagyöngyös anyagból varrtam szíveket és ezek kerültek rá  valamint mandulaszínűre festett madárkákat aggattam melléjük.A hálószoba belső ablakpárkányára műfenyő girlandot tettem fényfüzérrel. Rá pakoltam a korábbi években varrt textilszíveket és néhány fenyőtobozt. 
Nagyon hangulatos, főleg sötétedés után! :)


5 megjegyzés:

 1. Nagyon jó volt Nálatok körülnézni! Minden olyan kellemes harmóniát áraszt!
  Én még nyújtom kicsit a karácsony hangulatát, nem fogom leszedni a fát Vízkeresztkor. :)

  VálaszTörlés
 2. Tyű, mennyi-mennyi kép! Csodálatosak! Mindig elámulok, amikor a képeidet nézem, hogy a csudába lehet valakinél ekkora rend? Oké, persze, fotózás előtt én is elpakolok, de valahogy mégis más. Vagy csak túl sok a kacatunk? :)
  Idén nekünk is ilyen fehér alapon piros mintás terítőnk volt. Nagyon szeretem.

  VálaszTörlés
 3. Csodaszép otthonotok van! A tálaló nekem is nagy kedvencem (volt, amíg a tálalószekrényes lakásban laktunk). Az utolsó költözéskor úgy elpakoltam a karácsonyi lakásdíszeket, hogy csak az ajtókoszorút sikerült megtalálnom, így nálunk idén kimaradt a belső díszítés. De van egy évem előkeresni mindent :)

  VálaszTörlés
 4. Gyönyörűséges minden. Nyaralnék, hopp telelnék ott pár napra. :-)

  VálaszTörlés
 5. Jaj, de szép minden!! Otthonos, rendezett, harmonikus! Mindjárt kapom magam és meglátogatlak, vigyázz! :D

  VálaszTörlés