Valami gyorsan elkészíthető, szilvás süteményre vágytam a minap, így végül ez a finomság sült ki belőle :)
Hozzávalók:
Tészta:
170 g liszt
1 ek. cukor
csipet só
100 g hideg vaj
2-3 ek. hideg víz
1 mokkás kanálnyi vanília kivonat
Töltelék:
70 g cukor
100 g darált mandula
1 tojás
1-2 tk. pálinka
12-13 szem szilva
Először elkészítem a tésztát. 170 g liszthez hozzáadom a cukrot, sót, vanília kivonatot és belekockázom a hideg vajat. A kezemmel elkezdem összegyúrni a tésztát. Ahogy a kezem melegétől elkezd olvadni a vaj úgy annyi evőkanálnyi hideg vizet adok hozzá amennyitől összeáll a tészta. 40 percre hűtőbe teszem pihenni.
Ha letelt az idő fogok egy 24 centis piteformát amit kibélelek a tésztával. Felesleges nyújtani a tésztát, mert csak felmérgelem magamat, hogy szakad. Úgyhogy az idegállapotom megőrzéséhez a legjobb, ha darabokra cincálom a tésztát és a kezemmel a formába nyomkodom. :))) 200 fokon 5-8 percig elősütöm a tésztát.
Robotgéppel a cukrot és a tojást felverem, hozzáadom a pálinkát és végül a kávédarálóval megőrölt mandulát is hozzáforgatom. Ez a keverék megy az elősütött tésztára amire a szilvaszeleteket teszem. 200 fokon készre sütöm és porcukorral tálalom.
Egészségünkre!
Fantasztikusak a képeid! Megkérdezhetem, hogy milyen gépet használsz?
VálaszTörlésKöszönöm szépen!
TörlésTükörreflexes nikonjaim vannak. Az ételfotókat magas fényerejű fix objektívvel készítem.
nagyon jól néz ki! :)
VálaszTörlésKöszönöm! Finom is! ;)
Törlés