2013. augusztus 7., szerda

Kifli a javából!

Abban a pillanatban amikor megláttam Limaránál ezt a kifli receptet azonnal eldöntöttem, hogy ezt bizony nekem is meg kell sütnöm. Pénteken kifogytam itthon a kenyérféléből, öregtésztám is volt a hűtőben, úgyhogy neki is láttam a kifliket megcsinálni. Valami Istenire sikeredett, biztos gyakran elkészítem majd.


Hozzávalók:
50 dkg liszt
20 dkg öregtészta
3 ek. tönkölykorpa
150 g joghurt
3 ek. olaj
1,5 tk. só
1,5 dkg friss élesztő
Kb. 2 dl langyos víz

A hozzávalókat a kenyérsütőgép üstjébe tettem és hagytam, hogy a gép összedagassza. Miután összeállt a tészta kelesztőtálban 30 percig kelesztettem. Kelesztés után 10 darabra osztottam és egyenként gömbölyítettem a tésztát. Letakarva pihentettem még 10 percig, majd elkezdtem egyenként formázni őket. A kis gömbölyű tésztát oválisra és egészen vékonyra nyújtottam, majd feltekertem és a végeit a kezeimmel kifelé sodortam. Ezután a kifliket sütőpapíros tepsire fektettem és még 30 percig kelesztettem. Kelesztés után alaposan lespriccelem őket vízzel és előmelegített 200 fokos gőzös* sütőben 15-20 perc alatt ropogósra sütöm. 


Jó étvágyat hozzá!



*az előmelegített sütő aljába egy tepsit helyezek amibe 6-7 jégkockát teszek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése