2013. augusztus 13., kedd

Fűszercsere

A lecsó az az étel aminek számtalan variációja létezik, amit mindenki másképp szeret, másképp készít, amit mindenki mással szeret enni. Van aki kenyérrel, rizzsel vagy tésztával. Van ki tesz bele szalonnát, van aki kolbászt, tojást és még sorolhatnám a hozzávalókat, de felesleges. A lecsókedvelők tudom, hogy nagyon találékonyak tudnak lenni. :) Szóval ma én is elkészítettem a jól bevált lecsó receptemet, annyi módosítással, hogy kihagytam a pirospaprikát, és amikor már majdnem elkészült az étel, hozzákevertem  1,5 teáskanálnyi őrölt kurkumát.

Nagyon finom lett!


Ti hogyan szeretitek és készítitek a lecsót?


3 megjegyzés:

  1. Kurkumás ételeket még soha sem kóstoltam! Mihez hasonlít az íze? :)
    Egyik ismerősöm cukkinivel szokta készíteni, én hagyományosan, jó sok tojással :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. No, most feladtad a leckét. Elég nehéz a kurkuma ízét körülírni, de megpróbálom. Nem csípős az egyszer biztos, az őrölt fűszerpaprikáéhoz tudnám kicsit hasonlítani, (nem a csípős verzióhoz)as paprikánál is tudjuk, hogy ott van, ad az egész ételnek valami pluszt, de mégis kicsit megfoghatatlan. Pikáns? Valami hasonló... inkább a látványfokozásban van nagy szerepe és az illatokban. A színe a sáfrányéhoz hasonló, erős sárgára színezi az ételt, az illata pedig erőteljes, kicsit mentolos-kicsit ánizsos egyszerre, és mégsem :) Kicsit megfejthetetlen fűszer a számomra, azt javaslom, hogy ki kell próbálni! Azt mondják sokat nem szabad belőle használni, mert úgy már keserű.

      Egyébként most az én lecsómba is került cukkini, de nem sok, csak egy kicsi volt itthon :)

      Törlés
    2. Igen, a színén észrevettem, hogy kicsit olyan curry-s :)

      Törlés