2013. augusztus 22., csütörtök

Sült zabkása

Valami könnyű, gyorsan bekapható reggelit szerettem volna elkészíteni, amit bátran megehetünk akár utazás közben a kocsiban ülve, vagy ha már nincs idő itthon reggelizni. Szendvics helyett valami másra vágytam, valami édesre, zabpelyhesre, kakaósra. Van egy jól bevált zabpelyhes keksz receptem, amiről korábban már írtam itt. Most viszont valami olyat szerettem volna készíteni amibe sokkal kevesebb margarinra/vajra van szükség, így született meg az alábbi recept.  (kinézetre fasírtnak is beillik :D )

Hozzávalók
30 dkg zabpehely (ebből 25dkg őrölve)
20 dkg cukornak megfelelő édesítő 
1,5 tk. szódabikarbóna
3 tk. holland kakaó
1 tojás
1 alma
1 répa
pici tej


Az almát megpucolom és nagy lyukú sajtreszelőn lereszeltem és félretettem, hogy levet eresszen. Fogtam 25 dkg zabpelyhet és kávédarálóval megőröltem, majd hozzáadtam a maradék 5 dkg egész zabpelyhet is. Ezután a zabhoz adtam 1,5 teáskanálnyi szódabikarbónát, 3 teáskanálnyi holland kakaóport és 20 dkg cukornak megfelelő édesítőt. Hozzákanalaztam a 3 evőkanálnyi vajat és a tojást. Az almát kézközt "kicsavartam" és a megtisztított reszelt répával együtt hozzáadtam az egész keverékhez és összegyúrtam. (Ha túl száraznak érzem a masszát löttyintek hozzá egy kis tejet amitől összeáll az egész.) Kezeimmel diónyi nagyságú golyókat formázok amiket sütőpapírral bélelt tepsire helyezek, majd ellapogatom. 200°C-on 15-16 perc alatt készre sütöm. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése