2014. január 2., csütörtök

A karácsony utószele

Elmúlt a karácsony, az újév is beköszöntött és én még meg sem mutattam nektek a karácsonyfánkat, meg a lakás apró karácsonyi részleteit. Azt mondják jó hogyha a karácsonyfának harmonizál az adventi koszorúval. Nos ez nálam ez a "szabály" totál befuccsolt. Be kell, hogy valljam én karácsonykor szeretem a sokszínűséget. Van aki 3 egymással harmonizáló színt kombinál a díszítésnél, és van aki kifejezetten csak 1 színre fókuszál, pl csak vörösbe vagy csak aranyba öltözteti a karácsonyfát és az egész lakást. Nagyon tetszik az egy színű fa is, de tőlem megmondom őszintén nagyon idegen és kissé sterilnek is érzem. De ez nem jelenti azt, hogy ne lenne szép, csak tőlem idegen.
A karácsonyi dekorációban én valahogy mindig a sokszínűséget keresem. Gyerekkoromban minden Szentestét és a karácsonyt a nagyiéknál töltöttük. Mamánál mindig színes hatalmas üveggömbök, piros almácskák, mézeskalácsok és különböző színű díszek kerülnek fel a karácsonyfára. Mindig együtt díszítettünk, feltettük a régi díszeket a fára, a fekete krampuszt, az üveggólyát és a kis fa díszeket, mézeskalácsokat, üveggömböket is. Nem foglalkoztunk akkor még holmi karácsonyfa trendekkel. Azt raktuk fel a fára ami volt. A díszek persze mindig évről évre bővültek. 
Karácsony előtt egy-két nappal otthon is feldíszítettük a karácsonyfánkat és anya volt, hogy néhány évig bepróbálkozott a csak egy színű (arany) díszítéssel, de nekem nem sosem jött be annyira. A mai napig a vegyes díszítést kedvelem, mert a gyerekkoromat idézi fel és én ehhez valahogy a mai napig ragaszkodom, mert bennem a vegyes díszítésű fa és dekoráció a gyerekkori emlékeket idézi elő. 

Az idei karácsonyfánk így nézett/néz ki:
(képek kattra nőnek)


A karácsonyfára felkerültek a festett fa díszeim amit ITT korábban megmutattam, valamint kottapapírba csomagolt gyufásdobozkák, szárított narancskarika és még 1-2 apróság. A lakás többi része is karácsonyi hangulatba öltözött. Az ötletelős tűzőtáblám is kapott néhány gömböt, csillagot és végül egy kis fényfűzért. A többi gömböt nem tettem fel a karácsonyfára, azok most egy üvegvázában kaptak helyet. 




Kicsit szomorú vagyok, mert nemsokára el is dobozolhatom mindet. Azért hiányozni fognak, mert kedves hangulatot csempésztek a mindennapokba, jó volt rájuk nézni. Sajnos a tavasz még elég sokára fog megérkezni és talán most kezdődik csak igazán a tél. Mindenesetre még néhány téli hangulatú dekorációval megmelengethetjük a szívünket és készülhetünk a farsangi szezonra is, azután lassacskán a tavaszt is elkezdhetjük várni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése