2013. január 22., kedd

Narancsos répamuffin


Hétvégén bukkantam rá a sütisarok blogra, ahol egyből megtetszett a narancsos répamuffin receptje. Rögtön ki is próbáltam. Számtalan muffin recepttel volt  már dolgom, (még muffin receptes könyvem is van) de eddig ez a legjobb recept amivel találkoztam. Egyszerű, nem kellenek hozzá különleges alapanyagok, könnyű a tésztája és iszonyat finom. A répától finom, puha a tésztája, a narancsos íz pedig nagyon jól érződik rajta. Egyszerűen beleszerettem!

Hozzávalók: 12 db-hoz
30 dkg liszt (nálam 15 dkg sima,15 dkg teljes kiőrlésű liszt)
10 dkg cukor
10 dkg reszelt répa
85 g olvasztott vaj (nálam kókuszzsír)
1 tojás
2 narancs leve és reszelt héja
1 cs sütőpor
2 tk. fahéj 
1 tk. vaníliakivonat
csipet só
pici tej
1 tábla étcsokoládé

A szárazanyagokat azaz a lisztet, sütőport, fahéjat és a csipet sót összekeverem egy tálban. Egy másik tálban a cukrot és a tojást robotgéppel kikeverem, majd hozzáadom a vanília kivonatot, narancslevet és az olvasztott vajat is. Ezután belekevertem a narancsok héját és a reszelt répát végül pedig apránként elkezdtem adagolni a szárazanyagokat is. Mivel a tésztám kicsit sűrű volt egy kis tejjel fellazítottam, majd belekevertem a darabokra tört étcsokoládét és muffin-papírral bélelt muffin tepsibe adagoltam. Előmelegített 180°C-os sütőben 20-25 percig sütöttem. (nekem kisméretű formám van, úgyhogy az ígért 12 db-ból 20 db muffin lett) 

Szívből ajánlom mindenkinek

Próbáljátok ki, nagyon finom!

3 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy ennyire ízlik! ;)

    VálaszTörlés
  2. Tényleg beleszerettem! Köszönöm! :)

    VálaszTörlés
  3. Ezt a receptet én is feltétlenül ki fogom próbálni!:)

    VálaszTörlés