2013. január 20., vasárnap

Mézes-narancsos csirkemell

Hozzávalók:
2 kisebb csirkemellfilé
2 narancs
2 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
2-3 ek. méz


A megtisztított, szárazra törölt egész csirkemelleket megsózom és bedörzsölöm zúzott fokhagymával és egy sütőtálba fektetem. A vajat felolvasztom, hozzáadok 2-3 evőkanál mézet és a narancsok kifacsart levét és  az egészet összeforralom. Az öntetet a húsra öntöm majd letakarom alufóliával és 200 fokon 35-40 percig sütöm.  A megfelelő idő elteltével leveszem a fóliát és tovább sütöm a húst úgy, hogy gyakran meglocsolom a mézes-narancsos öntettel amíg szép piros nem lesz.

Salátával tálaltam, amit meglocsoltam a mézes-narancsos-vajas öntettel :)


Jó étvágyat!

4 megjegyzés: