2013. január 16., szerda

Matyó gyűrűk

Az egyik közeli ismerősöm hamarosan az Egyesült Arab Emírségekbe látogat és megkért, hogy készítsek néhány matyó ékszert amiből válogathat és megajándékozhatja a vendéglátóit és üzletfeleit. Tervezem, hogy készítek nyakláncra medált, kitűzőt, hűtőmágnest, mandzsettagombot is, de így első körben gyűrűket készítettem. Így sikerültek:

Terveztünk még egyébként összeállítani egy kisebb ajándékcsomagot is amibe csupa magyar dolog kap helyet: pl.: fűszerpaprika, Duna-kavics, rubik kocka, Balatonszelet stb.

Szerintetek milyen magyaros ajándékkal érdemes meglepni egy külföldit aki nem igazán ismeri az országunkat?6 megjegyzés:

 1. Nekem tetszenek, főleg az első kettő, az élénk zöld annyira nem jön be ehhez a motívumhoz :)

  VálaszTörlés
 2. Ezek nagyon jól sikerült minták lettek. Ez a matyómotívum, amit választottál egyszerű, letisztult. Szép!
  Biztosan jól fognak majd kinézni a többi kiegészítők is.
  A magyaros ajándékcsomagból semmiképpen nem hagynám ki a "pálinkát", mint hungarikumot, ha már kerül bele paprika is.
  Egyszer készítettünk egy francia utazáshoz ilyen ajándékcsomagokat, és nagy sikere volt a benne lévő levestésztáknak. Nem sok országban fogyasztanak levest nap mint nap. Ja, és a Tokaji Aszú :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hű, levestészta...csigatészta! De jó hogy mondtad a tésztát! Baromi jó ötlet! Köszönöm! Tokaji és a pálinka nekünk is eszünkbe jutott, de aztán gyorsan el is vetettük az ötletet, mert a Korán ügye tiltja a szeszes italok fogyasztását. De azért szerintem lesz a bőröndben egy kis üveggel "vészhelyzet" esetére.

   Törlés
 3. Nagyon tetszenek ezek a gyűrűk, imádom a süthető gyurmát!:)
  Ami szerintem igazi magyar kuriózum még, az a Túró Rudi, bár azt elég nehéz szállítani, mert könnyen megromlik.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ó, tényleg a túró rudi! :) Utánakérdeztem és azt mondta az ismerősöm, hogy az kilőve, mert maga a kiutazás 3 napig tart. :S Pedig tényleg jó lenne az is. Barátaim mikor Japánba utaztak közvetlen járattal ők vittek ki a japán barátoknak és imádták! :)

   Törlés