2013. január 2., szerda

Méregtelenítés házi gyümölcslével

Elmúltak az ünnepek, és már a fülemen jött ki a töltött káposzta, halászlé és a különböző sültek, és az ünnepi sütemények. Bevallom már komoly kihívást jelentett az elmúlt napokban kigondolni, hogy pl. mit is főzzek, mit ennénk szívesen. Valahogy semmihez sem füllik a fogam. Ilyenkor jöhet egy kis méregtelenítés, kis belső tisztogatás. Nem vágok rögtön bele semmilyen drasztikus kúrába, csak apránként, fokozatosan kezdem el "kímélni" a szervezetem. Pl. ilyenkor csökkentem az étel-adagokat, rengeteg vizet iszom és igyekszem minél több zöldséget, gyümölcsöt fogyasztani.
Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de én néha már unom a rágást és tudom, hogy naponta többször kéne gyümölcsöt fogyasztani mégsem visz rá a lélek. Ott vannak a szép, és gyönyörű hívogató almák az asztalon a gyümölcskosárban, de egyszerűen napok is eltelnek akár úgy, hogy hozzájuk sem nyúlok. Ilyen esetben fogtam az almát és mondjuk meghámoztam, vagy felszeleteltem, vagy lereszeltem. 

Aztán most jött az új hóbort a gyümölcscentrifugálás. Anyuék még a nyáron beszereztek maguknak egy szuper kis gyümölcscentrifugát, amit nagyon irigyeltem tőlük. Mindenféle gyümölccsel és zöldséggel kipróbáltuk és én oda-vissza voltam érte. Már akkor eldöntöttem, hogy nekem is kell egy ilyen gépezet. Karácsonyra kaptam én is egy ilyen szuper szerkezetet és azóta minden nap használom. Leginkább alma, sárgarépa és narancs kerül a gépbe... de tervezem még céklával is megbolondítani az egészet. Aztán ahogy jön majd a jó idő, és a különböző zöldségek/gyümölcsök úgy bővül majd a repertoár is :)

Ha nincs gyümölcscentrifugátok, akkor egy strapabíró botmixer vagy turmixgép(nekem nincs)  is megteszi :) Lényeg, hogy együnk sok nyers gyümölcsöt és zöldséget, tankoljuk fel a szervezetünket! :)

Nektek van jól bevált méregtelenítő praktikátok? Osszátok meg velem! :) 

2 megjegyzés:

  1. Egy ilyen gyümölcscentrifuga nekem is jó lenne itthonra, imádom a frissen facsart leveket. Amit én szoktam készíteni az a zöld turmix. Egy maréknyi zöld levelet teszek a gyümölcsturmixhoz, vízzel hígítom és kész is. A zöld levelek ízét egyáltalán nem érezni, csak a fincsi gyümölcsöket, és nem mellesleg nagyon sok energiát ad!:)

    VálaszTörlés
  2. Hétvégén szétnézek a piacon, hogy milyen a felhozatal zöldekből. Hmm...spenót mondjuk nem lenne rossz! :) Ha nem találok, akkor várok vele tavaszig mig lesz a kertben anyuéknál :)

    VálaszTörlés