2013. január 4., péntek

Frissítő egytálétel


Néhány hónapja kattantam rá a sült répára. Anyu a születésnapomra a töltött csirke mellé köretként készített tepsis répát krumplival és hagymával. Azóta a magam kedvére finomítottam a recepten. A krumplit teljesen elhagytam és különböző friss vagy szárított fűszerekkel ízesítettem a zöldséget. Nem csak köret formájában készítem el, hanem egytálételként is. A mai egy répás-hagymás-csirkemell ananásszal megbolondítva, 2 főre. 

Hozzávalók:
kb. fél kg sárgarépa
2-3 fej hagyma
kb. 25dkg csirkemell
ananász
fűszerek

kis olívaolaj (én kókuszolajat használtam)

Elkészítés: Körülbelül fél kg. sárgarépát megpucoltam, hasábokra vágtam és 10 percig lobogó vízben főztem. Amíg a répa főtt vékony csíkokra szeleteltem a csirkemellet, megpucoltam a hagymát amiket cikkekre vágtam. A sárgarépáról leöntöttem a vizet és a hagymával, hússal együtt egy jénaiba zúdítottam. Ezek után apróra vágott ananásszal bolondítottam meg. (ez lehet konzerv, de igazival a legjobb) Ízlés szerint sózom, fűszerezem (most görög fűszerkeveréket használtam) és kb. 1-2 evőkanálnyi olajjal meglocsolom majd az egészet az edényben összeforgatom és lefedem. 200 fokon 35-40 percig párolom, majd a fedőt levéve még 5-10 percig készre sütöm.

Jó étvágyat hozzá!



7 megjegyzés:

  1. Ez jól hangzik. Imádom a sárgarépás ételeket, mindig teszek 5-6 vastagabb szálat a tepsibe is, ha húst sütök.
    Kipróbálom majd, könnyűnek és gyorsan elkészíthetőnek látszik.
    Köszi :)

    VálaszTörlés
  2. Ez jól hangzik. Imádom a sárgarépás ételeket, mindig teszek 5-6 vastagabb szálat a tepsibe is, ha húst sütök.
    Kipróbálom majd, könnyűnek és gyorsan elkészíthetőnek látszik.
    Köszi :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kíváncsi vagyok neked ebben a formában fog-e ízleni! Bár aki minden formában sárgarépa kedvelő, annak ez tuti befutó :)

      Törlés
  3. Hú de jól néz ki. Én csak az utóbbi időben szerettem meg a sárgarépát, de most már akár nyersen, akár főve, mindenhogy imádom :) Valamikor azt hiszem én is kipróbálom :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hajrá, hajrá! Kíváncsian várom a véleményedet! :)

      Törlés