2013. január 6., vasárnap

(Ezentúl) Hálás vasárnap


"Jó gondolatokkal a fejedben képtelenség rosszul érezni magad..."


Hajlamosak vagyunk panaszkodni, sírni, hogy mennyi rossz van az életünkben, mennyi minden nem sikerül, mennyi minden rosszul sül el, és hogy velünk soha semmi jó nem történik. Közben pedig elfelejtkezünk az élet apró örömeiről amiért valljuk be, hogy igazán hálásak lehetünk! Annyi mindenért mondhatjuk magunkat szerencsésnek, annyi mindenért lehetünk hálásak, csak kicsit mélyebbre kell ásni. Hálásak lehetünk egy finom reggeliért, vagy egy régóta várt levélért, a napsütésért, egy új füzetért, azért, hogy végre kialudtuk magunkat, hogy egészségesek vagyunk, hogy valaki ránk mosolygott a közértben... stb...stb. Millió dologért lehetünk hálásak, csak meg kell állni egy percre és végig kell gondolni. Nyugodtan végiggondolni még egy olyan napon is amikor szerencsétlennek érezzük magunkat, mert semmi sem sikerült úgy ahogy elterveztük, összetört a kedvenc poharunk, odaégettük az ebédet és még a sót is kiöntöttük... szóval egy igazán "szarnak" vélt napon is meg kell próbálni összeszedni azokat a leheletnyi, aprócska örömöket is amik körülvesznek bennünket. 

Nemrégiben azon kaptam magam, hogy ha rossz passzban voltam őrjöngtek a fejemben a panaszos gondolatok és a legrosszabb, hogy néha ennek hangot is adtam. Nem volt megállás csak panaszkodtam anyának, barátnőnek, a páromnak.
 A fenébe! -gondoltam- Ennek nem szabad így lennie, higgadj le! Ezek után csendben morfondíroztam magamban, hogy "hülye vagy, annyi mindened van, minek keseregsz? Attól jobb lesz? NEM!!!!"

Elkezdtem összegyűjteni a pozitív gondolatokat a fejemben, és rájöttem, hogy rengeteg dolog van ami miatt inkább örülnöm kéne, amiért hálás lehetek. 

Fogtam a naptáramat (amit naponta 3-4 alkalommal biztosan a kezembe veszek) és minden nap elkezdtem felírogatni azokat a dolgokat amik aznap megmosolyogtattak, a legparányibb momentumokat is amik örömöt szereztek és amiért igazán hálás lehetek.

 Azt mondják a pozitív gondolatoknak gyógyító ereje van, jó érzések újabb pozitívumokat vonzanak az ember életébe és egyik pillanatról a másikra át tudjuk fordítani a rosszkedvünket jókedvre.... éééééés tényleg! Eltel így pár nap, majd jött az új év és más életmód-bloggerek példáján is felbuzdulva megfogadtam, hogy hetente egyszer -legyen ez vasárnap- hálát adok itt a blogon is az elmúlt napok eseményeiért, azokért a dolgokért amik örömet csaltak az arcomra, amik megmosolyogtattak az elmúlt 1 hétben. Legyen az hatalmas, vagy egészen icurka-picurka (másoknak talán jelentéktelen) dolog, de hálát adok érte :)

Amiért hálás vagyok:
♥ nyugis szilveszter ♥ sírva-nevetős játék a wii-vel ♥ csillagszóró ♥ 2013-as orchideás naptár ♥ cserepes jácint ♥ igazi svájci csoki ♥ minden reggel frissen préselt gyümölcslé ♥ lila körömlakk ♥ ebay-es vásárlás ♥ sorozatozás - Azok a 70-es évek show ♥ új bordó farmer ♥ római mogyorókávé ♥ (könyv) Marian Keyes - Egy sármos férfi ♥ propoliszos krém ♥ kakó és gesztenyepüré amit Ő csinált ♥ hajnalig olvasás ♥ új receptek gyűjtögetése ♥ 



Nektek hogy telt a hetetek? Ti miért vagytok hálásak?


9 megjegyzés:

  1. Köszönöm ezt a bejegyzést :) Azt hiszem, nekem is össze kéne írnom.

    VálaszTörlés
  2. Ez nagyon jó ötletet adott nekem is! :)
    Talán majd segít egy kicsit visszaszereznem az optimizmusomat...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztosan segít visszaszerezni! Eleinte még gondolkodik az ember, hogy mit is írjon le, de napról napra könnyebben vesszük észre az apróságokat! :) Úgyhogy hajrá!

      Törlés
  3. nagyon nagyon jó ötlet! :)

    VálaszTörlés
  4. Nekem is tetszik az ötlet, olvasás közben végig intenzíven bólogattam. Én is hajlamos vagyok folyton csak panaszkodni, ahelyett, hogy meglátnám a pozitív dolgokat, amik ott vannak az orrom előtt...
    Amiért én a héten hálás vagyok: napsütéses délutánok, új fülmelegítőt kötöttem, megnéztem a legutóbbi Batman filmet, kelbimbó, hangoskönyvezéssel töltött órák.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pedig tényleg ott vannak az orrunk előtt, de az önsajnálat, meg a kritika sokszor erősebb... viszont tréningezni kell, és akkor megy minden vidámabban tovább :)

      Törlés
  5. Nekem is tetszenek ezek a hálás összefoglalók, az olvasónak tippeket adnak, hogy milyen apró dolgoknak is örülni lehet a hétköznapokon.
    Rhonda Byrne: A varázslat c. könyvében egy 28 napos gyakorlatsort ír le, hogy hogyan alakítsuk napi rutinná a hála érzését.
    Végigcsináltam: jegyzeteltem, hálálkodtam, követtem a napi utasításokat és teljesen szokássá alakult bennem a hálálkodás. Reggel ezzel kelek, és este ezzel fekszem, napközben pedig sokszor eszembe jut, hogy mennyire jó, ahogy történnek a dolgok körülöttem.
    Egyszóval a hálálkodás egy remek érzés, javaslom Én is mindenkinek.

    A blogomban részletezem ezt a 28 napos programot: http://eveways.blogspot.hu/2012/12/halas-varazslat.html

    VálaszTörlés
  6. A könyvet megkaptam karácsonyra, nagyon örültem neki! :) Már hozzá is láttam, este már rendszeresen (mondhatni automatikusan) ezzel fekszem. A Reggeli rutinokba pedig most kezd beépülni. Igaz még nem jutottam el a feléig, de már napközbe is azon kapom magam, hogy egyre többször alkalmazom a hála erejét :)

    VálaszTörlés