2017. július 30., vasárnap

Élménynapló - Wimbachklamm és Hintersee

Aktív nyaralásunk során az időnk nagy részét főkén a német oldalon, Berchtesgaden Land-ban töltöttük, mert ez a vidék elképesztően gazdag látnivalókban. 

Második napunkon egy szurdoktúrára neveztünk be Ramsau közelében, ami nem volt túl megterhelő a csapat kisebb és nagyobb tagjainak sem. Maga a Wimbachklamm szurdok már 1847 óta látogatható, első hídjait a környéken élő és dolgozó favágók építették. A szurdok bejárata viszonylag könnyen megközelíthető, egy könnyebb emelkedőn lakóházak és legelők mellett sétálva juthatunk el a kapuig. A szurdok bejáratától további túraútvonalak indulnak, de mi most csak magát csak a szurdokot néztük meg, ami így is kb. 1,5-2 órás program.

A Wimbach patak magasan a környező hegyekből ered és kisebb megszakításokkal, de közel 10 km hosszan hömpölyög le a magasból. Néhol a felszín alá bukik, máskor pedig a felszínre törve zúdul lefelé magával sodorva a hegy törmelékeit. Ez a hatalmas erővel lezúduló víztömeg és törmelék formálta, alakította ki annak a szurdoknak a jelenlegi formáját amit mi is megnéztünk. Különlegessége, hogy maga a szurdok nem egyetlen hatalmas vízesésből áll, hanem kisebb-nagyobb zuhatagok és vízesések tarkítják. 











A szurdoktúra után a kora-esti órákban a Hintersee felé vettük az irányt.
Amíg csapatunk családos tagjai csónakáztak egyet, addig mi Bálinttal a tavat körbeölelő 2,5 km hosszú túraútvonalon sétáltuk körbe az egész tavat. 













6 megjegyzés:

  1. Teljesen nosztalgikus hangulatba kerültem. Annyira szép ez a vidék! És annyira gyönyörűek a képeid!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ilyen hálás fotótémám már rég volt amit ennyire szerettem fotózni! :)

      Törlés
  2. Szép ez a szurdok a különféle vízeséseivel,
    de a Hintersee is csodálatos.
    Ott a dombon az egyik házban megnézném, milyen lehet
    itt a négy évszak. :)

    VálaszTörlés
  3. De jó, hogy átélhettem újra, mert egyszer bejártam ezt a részt. Ez örök emlék marad.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy sikerült felidéznem a régi emlékeket! :)

      Törlés