2015. február 12., csütörtök

5 napos kreatív játékkihívás - 1. Nap

Kreatív játékfelkérést kaptam a minap. Elsőnek hívott Emerencia az Ici-pici nagy örömök blog írója, majd Modeszta barátném a Modest Home & Garden blog háziasszony. A felkérést itt is nagyon szépen köszönöm nekik! :)

A játék lényege, hogy 5 napon keresztül minden nap bemutatok nektek egy-egy alkotást, amit én készítettem, és minden nap játékra hívok egy számomra kedves alkotótársat.

A stafétabotot rögtön tovább is adom és játékra hívom a Secret Garden Home blog  kreatív íróját, Alexandrát. Kukkantsatok be hozzá és nézzétek meg nála a szebbnél-szebb gyönyörűségeket!

 Bevallom nektek, hogy aludnom kellett erre a feladatra néhányat, mert azon gondolkodtam, hogy mégis melyik nap mit mutassak meg. Úgy gondoltam, hogy az 5 napot, 5 különböző csoportra bontom, így nem csak egy alkotást tudok nektek megmutatni. Mivel az utóbbi időben rengeteg új olvasó érkezett, ezáltal egy kicsit ők is visszatekinthetnek, hogy mivel is foglalkozom és ezáltal ők is jobban megismerhetnek engem. 

Az első napon süthető gyurmából készült apróságokat hoztam. 

A viszonyom a süthető gyurmával sok-sok évvel ezelőtt kezdődött. Elsőre nem tudtam jól bánni ezzel az anyaggal, sőőőőőt! Az első néhány alkalom után azt gondoltam, hogy ebből az anyagból nekem lehetetlenség lesz formákat kihozni, vállalható szépségeket meg aztán pláne! A sok sikertelen próbálkozás után mégsem hagytam fel a gyurmázással. Addig-addig hajtogattam, forgattam, nyúztam, gyúrtam az anyagot, míg végül sikerült elfogadható formákat, alakokat gyúrni. A saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy ez a technika rendkívül jól fejleszti a kézügyességet. Sajnos az utóbbi időben egyre kevesebbet foglalkozom ezzel a technikával, pedig nagyon jó móka!

Zöld alma fülbevalók:



Piros alma fülbevaló, és karkötő:


Hóember karácsonyfadíszek: (textillel, filccel kombinálva)



Bárányok:


Képkeretre rózsa dekoráció:


Matyó (szerű hűtőmágnesek).
Ezek a darabok az Egyesült Arab Emírségekbe készültek, szuvenírként.


 Rózsák minden mennyiségben:


Gyűrű és hajcsat:


Nyakláncon, medálként:


 Levendula medálként: (a személyes kedvenceim)




11 megjegyzés:

  1. Kedvesek, szépek, jó volt együtt látni őket!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszik! :)

      Törlés
  2. Jaj, hát egyik szebb, mint a másik! Ugye olyan bárányod van még? :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Van! Akarom mondani nincs,az utolsó darabokat elpakoltam egy ötéves kislánynak, jövőhéten kapja meg. Vele kell majd egyezkedned! :D

      Törlés
    2. :-D Nos, azt hiszem egyszerűbb megszerezni az USA-tól Alaszkát, mint az említett ötévestől bármit, amit ő kapott... ;-)

      Törlés
  3. Jaaj,csodasak!!Azok a barik meg hihetetlen cukik! :) Koszonom a felkerest,megtisztelsz vele!Delutan mutatok is valamit! ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ♥♥♥ Köszönöm, és kíváncsian várom! :)))))

      Törlés
  4. Egyik szebb a másiknál, megszeretném kérdezni, hogy színes gyurmával dolgoztál vagy utólag lefestetted?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Színes gyurmát használok, rengeteg színben kapható! :)

      Törlés
  5. Szeretném a nem létező kalapomat megemelni előtted, csodálatos alkotások! Az almás ékszerek a kedvenceim, ilyesmikre vadászom már régóta :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszik! :)

      Törlés