2015. február 13., péntek

5 napos kreatív játékkihívás - 2. Nap

A kreatív játékfelkérés 2. napja következik.

A játék lényege, hogy 5 napon keresztül minden nap bemutatok nektek egy-egy alkotást, amit én készítettem, és minden nap játékra hívok egy számomra kedves alkotótársat.

Talán kevesen tudjátok, de a kedvenc hobbijaim közé tartozik a házi szappankészítés. Ez a nagy szerelem több mint két évvel ezelőtt kezdődött, amikor egy régi ötlettől vezérelve jobban beleástam magam a témába. Elkezdtem utánajárni, utána olvasni, hogy hogyan is készül a szappan házilag, milyen maga az egész folyamat és mire is van szükségem hozzá. Az internet tele van rengeteg szappankészítő recepttel, "hogyan készült" videókkal. Igen ám, de az internet információs áradatában teljesen beleszédül az ember, a túl sok vélemény még zavaró is lehet. Azért valljuk be ez nem olyan mint varrni tanulni, vagy gyurmából készíteni karácsonyi ajándékot, és nem is olyan mint kipróbálni a neten talált süteményreceptet. Itt lúggal dolgozik az ember, és amit elkészít az végül csak a bőrével érintkezik... nem kockáztattam hát, azt mondtam belevágok, és részt veszek egy képzésen ahol nem csak a szappankészítés rejtelmeivel ismerkedhetem meg, hanem a felmerülő kérdéseimre egy olyan nagyszerű szakember adhat választ aki már régóta szappankészítő és használó is. A képzés rendkívül hasznos és jó volt, élveztem minden egyes pillanatát. Sokat tanultam, kedves emberekkel ismerkedhettem még és  sokat tágult a látóköröm. Annyira felkeltette az érdeklődésemet a szappankészítés, hogy az első képzést követte a második majd a harmadik. 

Rendkívül kreatív elfoglaltság. Szeretem gondosan, előre megtervezni, elképzelni mit is akarok az anyagokból kihozni. Tervezés után átváltozik a konyha, előkerülnek a szappankészítéshez való felszerelések, öntőformák, anyagok, illatok. Ilyenkor  mindig magányosan alkotok, hogy semmi sem zavarhassa meg a számolgatást azért, hogy a végeredményt gondtalanul élvezhessék a barátok, családtagok, akiket szeretettel bombázok a műveimmel. :)

A stafétabotot  továbbadom és játékra hívom egy kedves szappanos társamat, akit egy szegedi oktatás alkalmával ismertem meg. Mariann a reeed szappan háziasszonya, és három gyönyörű gyerkőc mellett készít szappanokat és natúr-kozmetikumokat. Nézzetek be hozzá!

 Miután belekerült az öntőformába


Felszeletelve:


 Bizony, ez is szappan (pohárban)


Karácsonyra készültek


Tavaly húsvétkor a locsolóknak! :)7 megjegyzés:

 1. Aztaaaa Zita,ezek gyonyoruek!!!Most aztan alaposan megleptel,mert en peladaul nem tudtam,hogy ilyen oldalad is van! :) Nagyon ugyes vagy!Jajjj,azok a muffinok... (Sok-sok szivecske!) :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm! Örülök, hogy tetszik! Szívesen meglepnélek téged is egy-két ilyennel! :)

   Törlés
 2. Z nagyon szeretném kipróbálni a szappanokat!!!!Azt hiszem 4 szer néztem eddig végég az egész bejegyzést annyira nagyon nagyon tetszenek!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Virág amint nekifogok újra önteni (december óta nem öntöttem) biztos küldök kipróbálásra! :) Nemsokára lesz újra kecsketejem is, attól pedig még jobb a szappan! :)

   Törlés
 3. Nagyon szemezek a szappankészítéssel :) Csodásakat csinálsz, főleg a karácsonyi tetszik!

  VálaszTörlés
 4. Hű, de szépséges szappankáid vannak! Én is gondoltam már rá, hogy belefogjak, de még úgy látszik nem jött el az ideje :) A Te szappanaid mesélnek :) Biztosan nagyon finom kézbe fogni őket! :)

  VálaszTörlés
 5. Igazán szépek! Nagyon köszönöm a felkérést! :)

  VálaszTörlés