2014. október 17., péntek

Őzi



Bevallom, hogy én még tanulom a géppel varrást. Tavaly nyáron vásároltam meg életem első, saját varrógépét. Akkor megfogadtam, hogy biza' nyüstölni is fogom a szerkezetet és nem hagyom, hogy a szekrény mélyén porosodjon! Szeretek vele ügyködni, persze van még hova fejlődni, de ahogy mondani szoktam a kreativitás gyakorlással fejleszthető! Szóval a kis apróságok, nadrágfelhajtás és párnahuzat készítés után kellett egy új kihívás, így nekifogtam Tildázni. Imádom a Tilda könyveket, rendszeresen forgatom is őket. Már varrogattam belőle ezt-azt, de a babák és a különböző állatfigurák várattak magukra. Bizalmatlan voltam saját magammal, de belevágtam és megvarrtam Őzi testrészeit. Igaz napokra félretettem az "alkatrészeit", de a csajok a Facebookon annyira aranyosak voltak, biztattak, tanácsot is kaptam, hogy végül összevarrtam rejtett öltéssel. :) Köszönöm! ♥


Látom a hibáit, látom, hogy a következőnél majd mire kell jobban figyelni. Sikerült beszerezni jobb minőségű, sűrűbb tömőanyagot és a következő őzike lábát sokkal jobban ki kell majd tömni és akkor stabilabban fog állni. De összességében elégedett vagyok! :)





14 megjegyzés:

  1. Bár én lennék ilyen "kezdő"...!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, bár szegényem azért nem tökéletes, mert már csak egy kevés tömőanyagom volt, az sem túl jó (anitallergén ugyan) de nem túl sűrű, így csak egyenetlen talajon áll meg jól. No de a következőnél jobban figyelek :)

      Törlés
  2. Az jelent neked valamit ha egy ruhaipari üzemmérnök megdicsér? :-)
    Ha esetleg igen, akkor érezd magad vállon veregetve. Nagyon ügyes vagy! :-)

    VálaszTörlés
  3. Ó, de kis édes! Nagyon tetszik! :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon aranyos! Nekem hianyzik egy agancs, de biologiabol nem vagyok jo, lehet az az ozikeknek nincs is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Neki pont nincs... de az őzsutának nincs is... no de majd készül neki párja... őzbak, neki lesz agancsa ;)

      Törlés
  5. Amióta a Facebook-on meglátta, Bori lányom nem nyugszik, muszáj lesz nekem is megpróbálnom Őzit varrni... Mi is lelkesen forgatjuk a Tilda-könyveket, de apróbb dolgoknál (szívek, virágok, pillangó) még nem jutottam tovább.
    Egyszerűen gyönyörű lett Őzi! ♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! Varrd meg Borinak, nem olyan nehéz... most már én is azt mondom, de míg nem láttam neki totál paráztam :D

      Törlés