2014. október 12., vasárnap

Hálás vasárnap

De mi is az a halás vasárnap? Jogosan kérdezheti az először ide látogató!
Engedd meg kedves olvasó, hogy egy korábbi írásommal elmeséljem neked!

Hajlamosak vagyunk panaszkodni, sírni, hogy mennyi rossz van az életünkben, mennyi minden nem sikerül, mennyi minden rosszul sül el és hogy velünk soha semmi jó nem történik. Közben pedig elfelejtkezünk az élet apró örömeiről, amiért valljuk be, hogy igazán hálásak lehetünk! Annyi mindenért mondhatjuk magunkat szerencsésnek, annyi mindenért lehetünk hálásak, csak egy kicsit mélyebbre kell ásni önmagunkban. 

Hálásak lehetünk egy finom reggeliért, vagy egy régóta várt levélért, a napsütésért, egy új füzetért, azért, hogy végre kialudtuk magunkat, hogy egészségesek vagyunk, hogy valaki ránk mosolygott a közértben... és még sorolhatnám. Millió dologért lehetünk hálásak, csak meg kell állni egy pillanatra és meglátni a jót még egy olyan napon is amikor szerencsétlennek érezzük magunkat, mert semmi sem sikerült úgy ahogy elterveztük. Még akkor is ha összetört a kedvenc poharunk, odaégettük az ebédet és ráadásul a sót is kiöntöttük... szóval egy igazán rossznak vélt napon is meg kell próbálni összeszedni azokat a leheletnyi, aprócska örömöket is amik körülvesznek bennünket.
Azt mondják a pozitív gondolatoknak gyógyító ereje van. A jó érzések újabb pozitívumokat vonzanak az ember életébe és egyik pillanatról a másikra át tudjuk fordítani a rosszkedvünket jókedvre.... éééééés tényleg! 
A blogomon hétről hétre ERRŐL SZÓL A HÁLÁS VASÁRNAP!" 

Amiért hálás vagyok:

♥ napsütésben kertészkedés ♥ igazi őszies idő ♥ nagyot sétálni ♥ fotózás ♥ reggeli rádiózások - éljen az online rádió és hogy újra van Bochi az éterben ♥ kirándulás ♥ Tiszalök ♥ túrabakancs ♥ karácsonyi ötletelés ♥ sárguló levelek ♥ virágok ♥ alma-répa lé ♥ sövénytelepítés ♥ végignézni egy filmet ♥ finomságok a nagyiéktól ♥ pici téli házikó ♥ porcelán ♥ hímzőcérna ♥ színek ♥ érezni az ősz illatát ♥ sütőtök ♥ szívmelengető szavak ♥ ebéd a városban ♥ bolhapiac ♥ gesztenyeszedés ♥ almás pite ♥ eper ültetés - remélhetőleg jövőre lesz sok-sok eprünk ♥ sövény ♥ Bálint karfiolkrémlevese ♥ Tilda könyvek ♥ őzikét varrni ♥ The big bang theory ♥

Ti miért vagytok hálásak?

2 megjegyzés:

  1. ♥ sírás utáni mosolygás ♥ Anyukám ♥ gyönyörű, ősz-színű fonalak Helen barátnőmtől ♥ világmegváltás Szilvivel ♥ almatorta ♥ "Péntek Esti Kreatív Klub ♥ Bori-ölelés a mai nap után ♥ cékla ♥ csillaghorgolás ♥ kedves emailek ♥ Családom ♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ♥ Köszönöm, hogy ezt megírtad... ilyenkor mikor már megírtam és más is reagál rá, mindig rájövök, hogy még mennyi mindennel ki tudnám még egészíteni a mai hálás vasárnapot! :)

      Törlés