2014. augusztus 29., péntek

Kerti napló

Az augusztusi időjárás nem igazán kedvezett a kertnek. Rengeteg eső esett, a nap kevesett sütött... A hőmérséklet is eléggé lehűlt egy-egy éjszaka. A növényeken is észrevehető. A paprika sínylette meg a legjobban, szinte látszik a levelein, hogy "megfázott". Ennek ellenére azért hozza a paprikákat, reméljük a pritaminok is beérnek és sikerül megkóstolnunk a saját termésünket! :) A paradicsomról igaz minden nap sikerül egy marékra valót leszedni, de látszik, hogy kevés volt a napsütés nekik, nagyon nehezen érnek be, sok pedig az eső miatt megrepedezett. Sebaj, szerencsére azért van mit megkóstolnunk! :)
A céklát már kiszedtem a földből, a második vetés pedig szépen nődögél. Hátul a komposzt körül a tök is iszonyatosan beindult. Mindenki mondta, hogy lehet későn ültettem ki a tökpalántákat, nem lesz belőle semmi, de a tökök napról napra nagyon látványosan nőnek, híznak. Hoztam róla fotót, na de annak már többszörösére nőtt. Eddig 8 nagyobbacska tököt számoltam össze... októberig remélhetőleg mind beérik és akkor sütőtököt eszünk sütőtökkel :) Nagyon várom, hogyan sikerül!

Reggelente a kertet már belepi a harmat...






Egy egésznapos esőzés után még a naplemente előtt kisütött a nap, gyönyörűek voltak a fények!






  Intim részek :)


Azóta már sokszorosára hízott a tököcske


Új lakónk beleolvad a környezetbe, szerencséjére észrevettem és nem került bele a levesbe! :)

Próbálkoztunk óriásparadicsomot nevelni, "csak" 43dkg-ra nőtt...




6 megjegyzés:

  1. De gyönyörű képek, a kis harmatos cseppek, nekem is van egy rakás ilyen képem, főleg ősszel készítek hasonlót, ködös sejtelmes hajnalokon :D Mi hétvégén gyűjtöttünk be több kilónyi zöldséget otthonról, és tegnap megindult a befőzés, először ajvárt készítettem, ma meg egy finom ketchup receptet vadászok szerte az interneten :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Ősszel lehet a legszebb fotókat készíteni :)
      Jó munkát a befőzéshez! :)

      Törlés
  2. Nagyon jo kepek! Szep oszi hatterkep lehetne belole a szamitogepen is. Tudom, az melos, meretre kell vagni. En mostanaban raszoktam, hogy havonta valtogatom a hatteret, mindig valami naptarosat valasztok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! Nekem a háttérképem sokáig mindig más volt, de mióta tele van az egész asztalom mindenfélével, nem is látszódik a háttérkép :D Rendet kéne rakni a gépemen.... :D

      Törlés