2014. augusztus 17., vasárnap

Hálás vasárnap

De mi is az a halás vasárnap? Jogosan kérdezheti az először ide látogató!
Engedd meg kedves olvasó, hogy egy korábbi írásommal elmeséljem neked!

Hajlamosak vagyunk panaszkodni, sírni, hogy mennyi rossz van az életünkben, mennyi minden nem sikerül, mennyi minden rosszul sül el és hogy velünk soha semmi jó nem történik. Közben pedig elfelejtkezünk az élet apró örömeiről, amiért valljuk be, hogy igazán hálásak lehetünk! Annyi mindenért mondhatjuk magunkat szerencsésnek, annyi mindenért lehetünk hálásak, csak egy kicsit mélyebbre kell ásni önmagunkban. 

Hálásak lehetünk egy finom reggeliért, vagy egy régóta várt levélért, a napsütésért, egy új füzetért, azért, hogy végre kialudtuk magunkat, hogy egészségesek vagyunk, hogy valaki ránk mosolygott a közértben... és még sorolhatnám. Millió dologért lehetünk hálásak, csak meg kell állni egy pillanatra és meglátni a jót még egy olyan napon is amikor szerencsétlennek érezzük magunkat, mert semmi sem sikerült úgy ahogy elterveztük. Még akkor is ha összetört a kedvenc poharunk, odaégettük az ebédet és ráadásul a sót is kiöntöttük... szóval egy igazán rossznak vélt napon is meg kell próbálni összeszedni azokat a leheletnyi, aprócska örömöket is amik körülvesznek bennünket.
Azt mondják a pozitív gondolatoknak gyógyító ereje van. A jó érzések újabb pozitívumokat vonzanak az ember életébe és egyik pillanatról a másikra át tudjuk fordítani a rosszkedvünket jókedvre.... éééééés tényleg! 
A blogomon hétről hétre ERRŐL SZÓL A HÁLÁS VASÁRNAP!" 

Amiért hálás vagyok:

 ♥ rendben hazaérni ♥ 1,5 kg paradicsomot leszüretelni ♥ mini sütőtökök a kertben ♥ napsütötte Toscana először filmben, majd megkapni könyvben ♥ párnavarrás ♥ vásározás ♥  saját paradicsomból, paprikából főzni ♥ zöldséges spagetti♥ rengeteg pozitív visszajelzés amit a héten kaptam ♥ egész napos eső után este kisütött a nap és a szép fényben jókat lehetett fotózni ♥ kedves emberekkel találkozni, beszélgeti ♥ húsleves ♥ a kertből tűzijátékot nézni ♥ átrendezett nappali ♥ kongré ♥ lista ♥ egy közeli kisvárosi méterárú boltban olcsón megkaparintani a régóta kinézett rózsás anyagokat ♥ Évi műhelye ♥ szívmelengető levelet kapni egy kedves olvasótól ♥ végre tesóval egy kicsit beszélgetni ♥ apró kincsek ♥ minden kedves olvasó ♥ rózsa az előkertben ♥ kávé ♥ sok-sok szeretet ♥ jókat beszélgetni ♥ olvasnivalók ♥ harmatcseppek ♥

Ti miért vagytok hálásak?


1 megjegyzés:

  1. ♥ meglepetes buli es a meglepodott unnepelt ♥ szelcsengo ♥ szalonnasutes ♥ gyerekek ♥ ujsagpapirbol kosarat fonni (bar elkedvetlenit, mennyi blog lopja masoktol az otletet. Ertem ezalatt, hogy egesz bejegyzes kepanyagat veszik a. A vegere persze odairjak, honnan van, de szerintem ez akkor sem szep dolog - oke, most nem panaszkodni kell, orulni) ♥ belemerulni az alkotasba ujra: csak meg ezt meg csinalom, meg meg ezt, aaaaa este 11 van!

    VálaszTörlés