2014. július 3., csütörtök

Málnás-meggyes bögrés süti

Szeretem az egyszerűen elkészíthető recepteket. Hétvégén szerettem volna valami új receptet kipróbálni és azzal várni a családot. Épp Juditkánál kalandoztam, csodáltam a gyönyörű ételfotótóit és akkor rátaláltam erre az igazán ínycsiklandozó receptre. Egyből tudtam, hogy ezt ki kell próbálnom! :) 

Tényleg könnyedén elkészíthető bögrés recept, amihez nem kell túl sok hozzávaló. Szerintem még jó néhányszor el fogom készíteni, mert különféle gyümölccsel variálható. Alig várom, hogy kipróbáljam sárgabarackkal, szederrel, körtével és szilvával is! :) 


Hozzávalók: (2,5dl-es bögrét használtam)
1 ,5 bögre cukor
2 tojás
3 bögre liszt
1 cs sütőpor
1 ek. vaníliaaroma
csipet só
1/2 bögre étolaj
1,5 bögre tej
Sok-sok gyümölcs (nálam kb. 70 dkg meggy és málna)

Tetejére
 kb. 3ek olvasztott vaj, porcukor



Elkészítés:
A sütőt kb. 180-190°C-ra előmelegítem. Robotgép segítségével a cukrot és a tojásokat habosra keverem. Hozzáadom a sót, olajat, vaníliaaromát és folyamatosan adagolom hozzá a sütőporral elkevert lisztet és a tejet. Ha összeállt a tészta akkor sütőpapírral bélelt magas falú tepsibe öntöm, a tetejét pedig bőségesen megszórom kimagozott meggyel és málnával. Kb. 25-30 perc alatt készre sütöm. (mielőtt elkészült tűpróbát végeztem) A sütőből kivéve még melegen megkenem olvasztott vajjal és addig porcukrozom, míg a porcukor megmarad rajta. 

Egyébként mivel próbálunk kicsit egészségesebben étkezni és a cukorfogyasztásunkra is odafigyelni, ezért cukor helyett eritritet használtam, a finomliszthez pedig rizslisztet is adtam. A recept szuperül működött ezekkel a hozzávalókkal is. 

Érdemes kipróbálni! Valami isteni!
 Vigyázat, gyorsan fogy! :)


3 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta lett a sütemény, én már sárgabarackkal is megsütöttem :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, nagyon jó a recept! :) Alig várom, hogy a sárgabarackosat is megcsináljam! :)

      Törlés
  2. Köszönöm a receptet!
    Én magós-málnás verzióban készítettem el 🤗

    VálaszTörlés