2014. február 14., péntek

Imádnivaló brownie

Bálint kérte, hogy a névnapjára süssek olyan sütit, amit be tud vinni a melóhelyre a munkatársaknak. Valami gyorsan elkészíthető finomságot akartam így tudtam, hogy a brownieval nem fogok nagyon mellélőni. A kedvenc brownie receptem a Falusi libáktól származik. Nagyon szeretjük itthon, tömény csokiság. Júlia továbbfejlesztette a korábbi receptet, így egy még tökéletesebb finomságot kapott, aminek a teteje finom ropogós. Tényleg Isteni lett!


Hozzávalók:
200 g jó minőségű étcsokoládé
225 g vaj
250 g cukor
100 g liszt
60 g kakaó
5 egész tojás
csipet só
fél tk. szódabikarbóna

tetejére:
mandula, dió

Elkészítés:
A vajat a tűzhelyen felolvasztottam, hozzáadtam az étcsokoládé kockákat és végül a kakaóporral együtt simára kevertem, majd félretettem hűlni. Kimértem a lisztet, hozzáadtam a sót, és a szódabikarbónát.

A cukrot és a szoba-hőmérsékletű tojásokat robotgéppel a legnagyobb fokozaton felvertem. kb. 10-12 perc után lassabb fokozatra kapcsoltam és hozzáadtam a kihűlt csokoládés-vajas keveréket. Kis keverés után hozzáadtam apránként a lisztes keveréket is.

Sütőpapírral bélelt 20 x 30 cm-es tepsibe egyengettem, tetejét megszórtam durvára vágott dióval, mandulával és előmelegített 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütöttem.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése