2013. szeptember 3., kedd

Így dobj fel egy IKEA-s képkeretet

Sosem titkoltam, hogy imádok Ikeázni. Ez az az üzlet ahova ha betérek, sosem tudok hazamenni üres kézzel. Legutóbb néhány fehér NYTTJA képkeret is landolt a kosaramban. Szerintem kihagyhatatlan az ára miatt, dekorálásra is alkalmas, csak meg kell látni benne a fantáziát. Minap betértem a helyi hobbiboltba, és elkerekedtek a szemeim, hogy milyen horror áron lehet kapni náluk egy sima natúr (az ikeással megegyező méretű) dekorálható képkeretet, úgyhogy még inkább megnyugodtam, hogy remek döntés volt előre bevásárolni és betárazni NYTTJA képkeretekből. 

Az első képkeret tuningolására az alábbi anyagokat használtam fel:


két színű süthető gyurma (fehér, fekete)
ragasztó vagy ragasztópisztoly
képkeret

A fehér színű süthető gyurma feléhez kevertem egy csipetnyi fekete gyurmát, majd jó alaposan összedolgoztam, hogy szürke színt kapjak. Ezután pedig a korábban bemutatott videóm alapján rózsákat formáztam. Amint 6-7 db rózsával megvoltam a maradék szürke gyurmához egy kisebb adag fehér színt gyúrtam, így egy világosabb szürke színt kaptam. Megint rózsákat formáztam, majd a maradék gyurmához mindig hozzádolgoztam egy adag fehéret és ez így ment addig míg végül tiszta fehér rózsák nem készültek. A rózsákat a szokásos módon 30 perc alatt 110-120 fokon kisütöttem, majd miután kihűlt tetszés szerint a képkeret két sarkára ragasztottam. Íme a végeredmény:

(képek kattra nőnek)


6 megjegyzés:

  1. Nagyon mutatós! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó ötlet!:) Most csak azt sajnálom, hogy erre felénk nincs ikea, mert pár ilyen képkeret nekem sem ártana.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos én is csak ritkán jutok el Budaörsre az ikeába (mindig összekötjk valamilyen utazással) de akkor jó előre betárazok mindenféléből. PL képkeret, meg mécsesek... jah, meg már az adventi koszorúra is megvan a gyertya :D

      Törlés
  3. Nagyon szép lett, annyira mutatós ez a fehér-szürke kombináció! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! :) Ami a keretbe fog kerülni is fehér-szürke lesz,így ezért született meg most ez a kombináció :)

      Törlés