2013. szeptember 17., kedd

Olvasztott szilvás

Ramaty egy idő van. Valahogy nem a kedvencem a mostani, pedig tényleg imádom az őszt, de valahogy most a csúnyábbik oldalát mutatja. Esik és sötét van és ilyenkor azt veszem észre magamon, hogy egyre több időt töltök el a konyhában. Ebből kifolyólag viszont a ruháim jönnek rám egyre nehezebben. Ördögi kör ez, viszont kaptam még egy jó adag szilvát amit kár lett volna veszni hagyni úgyhogy olvasztott pitét készítettem belőle. 


Hozzávalók
  • 25 dkg vaj/margarin
  • 25 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 25 dkg liszt
  • csipet só
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 cs sütőpor
  • Rengeteg szilva (esetemben magozva 80 dkg) 
  • fahéj


Elkészítés:
A vajat felolvasztom és kicsit félreteszem. Egy edénybe kimérem a lisztet, hozzáadom a sót, sütőport. Egy másik edényben a cukrot és a 4 tojást habosra verem robotgéppel, hozzáadom a citromhéjat és margarint.(ne legyen meleg, de még folyjon) Folyamatos keverés mellett elkezdem hozzá kanalazni a száraz hozzávalókat és az egészet szép simára keverem. Egy sütőpapírral bélelt magas falú tepsibe borítom, elegyengetem és a korábban félbevágott, kimagozott szilvát a tetejére pakolom. Megszórom fahéjjal és szeletelt mandulával majd előmelegített 200 fokos sütőben 20-30 perc alatt készre sütöm. (mivel sosem sütök/főzök időre ezért egy hústűvel tűpróbát végzek. Ha már nem ragad rá a tésztából készen is van a pite)


Egészségünkre! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése