2013. július 12., péntek

Rozmaringos sült cékla

Nincs is jobb mint a kertből szedett friss és zsenge cékla sütve. Személy szerint én rajongok a cékláért, savanyúságok között az első számú kedvencem, de köretként is megállja a helyét. Nálam abszolút kedvenc lett! Ez a recept talán még a vegetáriánusok körében önálló ételként is megállja a helyét. A legjobb, ha friss céklából készítjük, mert akkor elég gyorsan megpuhul. 

Hozzávalók:
kb. fél kg cékla
8 ek. olívaolaj
4-5 ek. balzsamecet
3-4 gerezd fokhagyma só
bors
friss rozmaring

Elkészítés:
A céklát alaposan megmosom, megsúrolom majd 1-1,5 centis darabokra szeletelem. (ha kaptok valahol kis cuki kerek céklát akkor elég csak félbe vágni) A céklaszeleteket egy jénaiba halmozom, meghintem egy fél marék sóval, pici borsot szórok rá, kissé átforgatom, majd adok hozzá 8 evőkanál olívaolajat és 4-5 evőkanál balzsamecetet. Mellédobok néhány gerezd megtisztított fokhagymát és friss rozmaringlevelet,  lefedem és mehet is a sütőbe 200-230 fokra. A cékla frissességétől függ mennyi ideig kell sütni, de ha friss, zsenge a cékla 50-60 perc alatt elkészül. (tartsunk villapróbát)

Meglepően finom, és laktatós!
Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése