Drága Jó uram megunta a menzás kosztot a munkahelyen. Persze meg is értem, mert hosszabb idő után minden egy ízű. Nem mellékesen a szakács kedvenc ételízesítője a bors, ami annyira megborul a kezében, hogy az étel valódi ízét teljesen elnyomja. Ezért most minden nap itthonról vitt ebéddel készülök, ezzel is egy kis színt csempészve a dolgos hétköznapok ebédszünetébe. Most egy tonhalas tésztával készültem, ami mindazok mellett, hogy gyorsan elkészíthető, Isteni finom is! :)
Hozzávalók:
- spagetti tészta
- 1 nagy fej hagyma
- tonhalkonzerv
- paradicsompüré
- só
- ha szükséges cukor
- 1 citrom
- 1 csokor petrezselyem
Forrásban lévő sós vízben odateszem a spagettit főni. Addig amíg a tésztánk fő a tonhalkonzervről az olajat egy edénybe csurgatom és az apróra vágott hagymát üvegesre pirítom rajta. Felöntöm paradicsompürével amit ízlés szerint sózok (ha nagyon savanyú édesítem is) majd ezután hozzákeverem a tonhalat is ha felrottyant már kész is a szószunk. Közben a tésztánk is elkészült amit leszűrök, összeforgatom a tonhalas szósszal majd ízlés szerint citrom levével megbolondítom és apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálalom.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése