Hozzávalók:
50 dkg liszt
2 ek. burgonyapehely
1 ek. cukor
1,5 tk só
kb. 3 dl langyos tej (ez nekem picivel több szokott lenni)
2 dkg élesztő
2 dkg puha vaj
A hozzávalókból ruganyos, hólyagos tésztát gyúrok és kelesztőtálban duplájára kelesztem. Miután megkelt lisztezett felületen formázom és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. Bevagdosom és sütőzacskót húzok rá, amibe vizet spriccelek, majd elkötöm a zacsi száját. Még így is hagyom kelni, majd ha szépen megnőtt 180-190 fokon (amennyit a sütőzacskó bír) kb. 35-45 perc alatt készre sütöm.
Szoktatok kenyeret sütni? Van esetleg jól bevált kenyér receptetek?
Hű, igazán étvágygerjesztőre sikerült ez a kenyér! Én még soha nem készítettem kenyeret, bár nemrég találtam egy egészséges cipó receptet, azt lehet kipróbálom valamikor.:)
VálaszTörlésKöszönöm! Próbáld ki, és majd írj róla!Még nem találtam meg a legeslegtökéletesebb kenyér receptjét, ami ráadásul egészséges is, úgyhogy kíváncsi vagyok :)
Törlés