2013. június 19., szerda

Hungarian souvenirs

Korábban már említettem, hogy közeli hozzátartozóim külföldre készülnek, és megkértek, hogy készítsek magyaros apróságokat az általuk összeállított csomagok mellé szuvenírként. Mivel a népi motívumok nagyon közel állnak a szívemhez ezért egyértelmű volt, hogy matyót fogok készíteni, persze belecsempészve egy-két egyedi vonást is. ( pl. a matyóban nincsenek ilyen kacskaringók mint egy-egy darabomban) 
Készült nyaklánc és sok-sok hűtőmágnes, amik azóta remélem méltó helyükön, például egy hűtőn díszelegnek az Arab Emírségekben.






2 megjegyzés:

  1. Már a korábbi matyós gyűrűid is nagyon tetszettek, és most ezekkel a gyönyörűségekkel még inkább kedvet kaptam a süthető gyurmázáshoz. Még soha nem dolgoztam vele, de érzem, hogy hamarosan beszerzek némi alapanyagot, és kipróbálom.
    Úgy gondolom, hogy lemásolok egy-két mintát a blogodból saját magamnak, mert nagyon inspirálnak :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Heva örülök, ha tetszik és az is ha kipróbálod a gyurmát! Majd számolj be róla! :) Először vegyél 2-3 db alapszínt, és ne keverd még össze őket, egy színnel próbálgass és formázz. 6 évvel ezelőtt én is így kezdtem a gyurmát, sőt a kezdeti próbálkozások után egy rövidebb időre fel is adtam a próbálkozást, majd újra nekiláttam használni a gyurmát, és láss csodát szépen lassan már számomra is elfogadható "alkotások" születtek :) Csak akarni és próbálkozni kell, mert a kreativitás fejleszthető! :)

      Törlés