2016. szeptember 8., csütörtök

A varrós fiók új élete

 A varrós asztalom fiókjában korábban sosem tudtam rendet tartani. A csipkék, cérnák és a különböző varráshoz szükséges apró holmik régebben egy nagyobb bonbonos fémdobozban kallódtak. Ezt a káoszt mindenféleképpen szerettem volna felszámolni, mert átláthatatlan volt az egész,  a holmik sosem kerültek oda vissza, ahonnan eredetileg elővettem őket, nem mellesleg a bonbonos dobozok sok helyet foglaltak el.


Nyár elején beszereztem két darab ikeás (antonius) műanyag tárolót és ebbe szortíroztam szét az apróságokat.





...és hogy eddig miért nem írtam róla? Kíváncsi voltam, hogy hosszú távon mennyire fog működni az új rendszer, de most már bátran kijelenthetem, jól vizsgázott! Az egész sokkal átláthatóbb lett, mindennek meg van a helye és így a rend is fenntarthatóbb! :)

Természetesen a műanyag rendszerező előtt használt fém bonbonos doboz sem veszett kárba, nem marad üresen! Most a csipeszekre tekert osztott hímzőcérnáimat tartogatom benne. 




7 megjegyzés:

  1. Szuper!!!!! Hétvégén mindig ezt tervezem,hogy itt-ott rendet rakok, aztán valamennyire sikerül.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Eddig rengeteget pakoltam én is a fiókban... mostantól itt legalább nem kell :D

      Törlés
  2. Azt várom, hogy Julcsi is ovis legyen és egy egészen kicsit lehessek itthon egyedül amíg nem kezdek el én is dolgozni, mert akkor abban az időben átrendezem az egész házat, minden sarkot, minden szekrényt és fiókot. :) Majd akkor mutatom. :)
    A Te rended olyan széééép! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Próbálom átláthatóbbá tenni a káoszt és ez nem mindenhol sikerül. Ha látnád a konyhaszekrényem belsejét! Hetente pakolok el benne, mert valahogy főzés közben a nagy sürgés-forgásban mindig kialakul egy kisebb káosz a fiókokban... :D

      Törlés
  3. Szép is és praktikus! De sok szép mindened van!!! Ooo, a hímzőfonalak, így színsorrendben, vmi lazar!! Jó alkotást!! Így öröm lehet:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Tényleg öröm most már így kihúzni a fiókot. Korában vállalhatatlan volt :D Próbálom rendszerezni a holmikat, a pinterest tele van annyi szuper ötlettel, mindig találok valamit aminél elfog az az érzés, hogy "ezt nekem is meg kell(ene) csinálnom!"

      Törlés
  4. Ha jössz, rendet raknál nálam is? ;-)

    VálaszTörlés