Egy jó házi pizzánál vagy hamburgernél már csak a házi gyros lehet jobb!
Természetesen ilyenkor a pitát is házilag készül.
Most kivételesen teljes kiőrlésű lisztel dolgoztam, a recept azzal is remekül működött.
Az eredeti receptet még évekkel ezelőtt írtam be a receptes-füzetembe, ezért sajnos azt most nem tudom megmondani, hogy honnan eredetezhető, ezt nézzétek el nekem! :)
Természetesen ilyenkor a pitát is házilag készül.
Most kivételesen teljes kiőrlésű lisztel dolgoztam, a recept azzal is remekül működött.
Az eredeti receptet még évekkel ezelőtt írtam be a receptes-füzetembe, ezért sajnos azt most nem tudom megmondani, hogy honnan eredetezhető, ezt nézzétek el nekem! :)
Hozzávalók: (5-6 db pitához)
40 dkg teljes kiőrlésű liszt
2 dkg élesztő
2 dkg élesztő
2 teáskanál só
1 csipet cukor
1 csipet cukor
kb. 2-2,5 dl langyos víz (lisztfüggő, fehér liszthez 2 dl is elég)
A hozzávalókból lágy, de nem ragacsos tésztát gyúrok majd letakarva duplájára kelesztem. 6 egyenlő részre osztom, mindegyik darabból gombócokat formázok és letakarva 10 percig pihentetem. A gombócokat egyenként kinyújtom, kb. 4-5 mm vastagra és sütőpapírral bélelt tepsire teszem. 5-10 percig pihentetem, majd előmelegített (200 fokos) sütőben 5-6 perc alatt készre sütöm.
Ó, de ragyogó recept! Még sosem sütöttem pitát! Épp ideje elkezdenem! :) Köszi a receptet! Egyszerűnek tűnik, remélem sikerül nekem is! :) Szárított élesztővel is működik?
VálaszTörlésPróbáld ki, szerintem működni fog szárított élesztővel is, max a kelesztési idő lesz egy picit hosszabb.
TörlésNekem sajnos nem emelkedett fel 😭
VálaszTörlés