2016. augusztus 3., szerda

Mentás gyömbérszörp

Nálunk az idei nyár hűsítő slágere a gyömbérszörp, ami nagyon jó kis frissítő a meleg nyári napokon!
Az eredeti receptre A napfény illata blogon találtam rá, de egy kicsit a saját ízlésünkre formáltam. 


Hozzávalók:
  • 24 dkg gyömbér
  • 2 kg barna cukor
  • 2-3 citrom vagy 4-5 lime
  • 2 dkg citromsav 
  • 1 nagy csokor menta
  • 3 L víz

A gyömbért alaposan megmosom, sajtreszelőn lereszelem és a barna cukorral együtt egy nagyobb lábasba teszem, majd felöntöm 3 liter vízzel. 

Közepes lángon kezdem főzni, közben pedig  folyamatosan kevergetem, hogy a cukor feloldódjon.
Miután felforrt beleteszem a kifacsart citromlevet, hozzáadom a citromsavat és beledobom a csokor mentát. 
Újraforralom, elzárom a gázt és 30 percig lefedve állni hagyom. 

Miután letelt az idő leszűröm a főzetet és az egészet újra felforralom. 

Forralás után üvegekbe töltöm és 2-3 napra száraz dunsztba teszem pihenni. 


A barna cukortól szép színt kap a szörp, de természetesen sima kristálycukorral is elkészíthető.
Ha nem szeretitek a mentát, akkor nyugodtan hagyjátok ki, úgy is nagyon finom! 



Próbáljátok ki!
Remélem ti is annyira fogjátok szeretni, mint mi! ♥



5 megjegyzés:

  1. Hm,de nagyon guszta!Én "csak" gyömbérből,citromból ,cukorral.Kipróbálom ezt ,köszönöm.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy is nagyon finom! Remélem, hogy ízleni fog, mi nagyon megszerettük.

      Törlés
  2. Megcsináltam én is! :) Köszi az ötletet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazán nincs mit! De ügyes vagy, levendula, gyömbérszörp... lesz télire finomság dögivel! :)

      Törlés