Nálunk az idei nyár hűsítő slágere a gyömbérszörp, ami nagyon jó kis frissítő a meleg nyári napokon!
Az eredeti receptre A napfény illata blogon találtam rá, de egy kicsit a saját ízlésünkre formáltam.
Hozzávalók:
- 24 dkg gyömbér
- 2 kg barna cukor
- 2-3 citrom vagy 4-5 lime
- 2 dkg citromsav
- 1 nagy csokor menta
- 3 L víz
A gyömbért alaposan megmosom, sajtreszelőn lereszelem és a barna cukorral együtt egy nagyobb lábasba teszem, majd felöntöm 3 liter vízzel.
Közepes lángon kezdem főzni, közben pedig folyamatosan kevergetem, hogy a cukor feloldódjon.
Miután felforrt beleteszem a kifacsart citromlevet, hozzáadom a citromsavat és beledobom a csokor mentát.
Újraforralom, elzárom a gázt és 30 percig lefedve állni hagyom.
Miután felforrt beleteszem a kifacsart citromlevet, hozzáadom a citromsavat és beledobom a csokor mentát.
Újraforralom, elzárom a gázt és 30 percig lefedve állni hagyom.
Miután letelt az idő leszűröm a főzetet és az egészet újra felforralom.
Forralás után üvegekbe töltöm és 2-3 napra száraz dunsztba teszem pihenni.
A barna cukortól szép színt kap a szörp, de természetesen sima kristálycukorral is elkészíthető.
Ha nem szeretitek a mentát, akkor nyugodtan hagyjátok ki, úgy is nagyon finom!
Hm,de nagyon guszta!Én "csak" gyömbérből,citromból ,cukorral.Kipróbálom ezt ,köszönöm.
VálaszTörlésÚgy is nagyon finom! Remélem, hogy ízleni fog, mi nagyon megszerettük.
TörlésMegcsináltam én is! :) Köszi az ötletet!
VálaszTörlésIgazán nincs mit! De ügyes vagy, levendula, gyömbérszörp... lesz télire finomság dögivel! :)
TörlésEz eláll télire is?
VálaszTörlés