2016. június 9., csütörtök

Lekvározás

 A nyárral együtt beköszöntött a befőzőszezon. 
Igyekszem eltenni a nyár ízeit a hidegebb, borongósabb napokra. 
Már készült epres-cseresznyelekvár igazi vaníliával és meggyes-marcipános dzsem is. 



 A repertoár még biztos bővülni fog, mert a kamrát bizony fel kell töltetni! :)
Számomra nem csak az a fontos, hogy mi van az üvegben, hanem a kinézet is sokat számít mert egy kis csinosítással sokkal látványosabbá, íncsiklandóbbá tudjuk tenni a lekvárokat, befőtteket, szörpöket és savanyúságokat. 


Nektek van már ötletetek hogyan dobjátok fel a befőttesüvegeket? 
A pinterest albumomba összegyűjtöttem néhány kedves kis ötletet, csemegézzetek ti is! :)


7 megjegyzés:

  1. Nagyon ínycsiklandók! Olyan jó télen elővenni a kis csinos üvegeket, szinte már csak a látványuktól jobb kedve lesz az embernek. Nem beszélve az ízvarázsról:) Jó munkát Neked:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! A hétvégén még főzök egy adag eperdzsemet, aztán szerintem a lekvározás letudva. Jah nem, még ott a barack... :D

      Törlés
  2. Szeretem a szép kamrákat, a gondosan elkészített üvegek külső ruháját is.
    Köszi az ötleteket, nagyon jók!
    Sajnos az idén mindent meg kell vásárolni, sok gyümölcs elfagyott, ami megmaradt pedig nagy részét leverte a tegnapi jégeső!
    Szép hétvégét kívánok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök Éva, ha találsz valami kedvedre valót az ötletek közül!
      Sajnos minket is ért a fagyból, még szerencse, hogy a szüleink az ország két különböző pontján élnek, így egy kicsi gyümölcs jön innen is onnan is. Jég eső volt felétek? Nagyon sajnálom! A szívem fájdul meg amikor látom, hogy a jég mennyi mindent tönkretesz, de sajnos ez ellen nem tudunk védekezni.

      Törlés
  3. Szia Zóra!
    A lekvárjaid bizony inycsiklandók:-)
    Viszont most olvastam hogy vagy celofán vagy fém tető.A kettő együtt azért nem jó, mert így nem lehet tökéletesen légmentesen kezárni a befőtteket, lekvárokat. Te hallottál erről?
    Emőke

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Emőke!
      Ez idáig nem hallottam a celofán+befőttesüveg tető problémáról. Minden évben így tesszük el a befőtteket, lekvárokat. Anyukám és nagymamám is (én meg tőlük tanultam) soha nem volt probléma. Remélem ezután sem lesz, de utána olvasok én is! Köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmem! :)

      Törlés
    2. Az eztfadfel.hu-n olvastam, de hiába eröltetem az agyam, nem jut eszembe melyik receptnél. Vagy lekvár recept volt vagy a fokhagymakrém házilag, de a zölddió befőttnél is leragadtam....azt tudom hogy a hsz-oknál olvastam a blog szerzőjétől.
      Mindegy is, kívánom, hogy minden rendben legyen a lekvárkáiddal a továbbiakban is:-)

      Törlés