A nyárral együtt beköszöntött a befőzőszezon.
Igyekszem eltenni a nyár
ízeit a hidegebb, borongósabb napokra.
Már készült
epres-cseresznyelekvár igazi vaníliával és meggyes-marcipános dzsem is.
A repertoár még biztos bővülni fog, mert a kamrát bizony fel kell
töltetni! :)
Számomra nem csak az a fontos, hogy mi van az üvegben, hanem a kinézet is sokat számít mert egy kis csinosítással sokkal látványosabbá, íncsiklandóbbá tudjuk tenni a lekvárokat, befőtteket, szörpöket és savanyúságokat.
Számomra nem csak az a fontos, hogy mi van az üvegben, hanem a kinézet is sokat számít mert egy kis csinosítással sokkal látványosabbá, íncsiklandóbbá tudjuk tenni a lekvárokat, befőtteket, szörpöket és savanyúságokat.
Nektek van már ötletetek hogyan dobjátok fel a
befőttesüvegeket?
A pinterest albumomba összegyűjtöttem néhány kedves
kis ötletet, csemegézzetek ti is! :)
Nagyon ínycsiklandók! Olyan jó télen elővenni a kis csinos üvegeket, szinte már csak a látványuktól jobb kedve lesz az embernek. Nem beszélve az ízvarázsról:) Jó munkát Neked:)
VálaszTörlésKöszönöm szépen! A hétvégén még főzök egy adag eperdzsemet, aztán szerintem a lekvározás letudva. Jah nem, még ott a barack... :D
TörlésSzeretem a szép kamrákat, a gondosan elkészített üvegek külső ruháját is.
VálaszTörlésKöszi az ötleteket, nagyon jók!
Sajnos az idén mindent meg kell vásárolni, sok gyümölcs elfagyott, ami megmaradt pedig nagy részét leverte a tegnapi jégeső!
Szép hétvégét kívánok!
Örülök Éva, ha találsz valami kedvedre valót az ötletek közül!
TörlésSajnos minket is ért a fagyból, még szerencse, hogy a szüleink az ország két különböző pontján élnek, így egy kicsi gyümölcs jön innen is onnan is. Jég eső volt felétek? Nagyon sajnálom! A szívem fájdul meg amikor látom, hogy a jég mennyi mindent tönkretesz, de sajnos ez ellen nem tudunk védekezni.
Szia Zóra!
VálaszTörlésA lekvárjaid bizony inycsiklandók:-)
Viszont most olvastam hogy vagy celofán vagy fém tető.A kettő együtt azért nem jó, mert így nem lehet tökéletesen légmentesen kezárni a befőtteket, lekvárokat. Te hallottál erről?
Emőke
Szia Emőke!
TörlésEz idáig nem hallottam a celofán+befőttesüveg tető problémáról. Minden évben így tesszük el a befőtteket, lekvárokat. Anyukám és nagymamám is (én meg tőlük tanultam) soha nem volt probléma. Remélem ezután sem lesz, de utána olvasok én is! Köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmem! :)
Az eztfadfel.hu-n olvastam, de hiába eröltetem az agyam, nem jut eszembe melyik receptnél. Vagy lekvár recept volt vagy a fokhagymakrém házilag, de a zölddió befőttnél is leragadtam....azt tudom hogy a hsz-oknál olvastam a blog szerzőjétől.
TörlésMindegy is, kívánom, hogy minden rendben legyen a lekvárkáiddal a továbbiakban is:-)