2015. október 22., csütörtök

Piros és kék

Az elmúlt napokban amikor nem sütött a nap, az eső pedig csak esett és esett, én egyre inkább azt éreztem, hogy a nagy szürkeségben szükségem van a színekre. Előkerültek a textiles szekrény mélyéről a kiabálósabb piros színű, pöttyös anyagaim és újra házikókat készítettem, csak az előzőekhez képest most egy kicsivel nagyobb méretben.

Minden házikó más és más.Varrás közben rengeteget zakatol az agyam és ötletelek, tovább gondolom a készített darabokat, hogy mit lehetne még kihozni a textilekből, hogyan tudnék még jobbat, szebbet, különlegesebbet készíteni. Mindegyik házikónál tanulok valami újat, például a varrógépem szálfeszesítő tekerentyűjét is sikerült optimálisan beállítani és mostanában már nem makacsolja meg magát a kezem alatt és szófogadóbbá vált. (*kopp-kopp*)  No de lássuk a pamutvászon otthonokat! :)

 Zászlófüzéres házikó piros masnikkal:



Bónuszba készült egy kilincsre való szívecske is


Szívecskés házikó egy cseppnyi eleganciával :



Kísérletezgetni kezdtem a kék színnel is amit bár szeretek, de nem jellemző rám, hogy kék dolgokkal lennék körülvéve. Ezek után lehet máshogy lesz, mert készült egy kék házikó is. :)





Remélem a háztulajdonosok is elégedettek lesznek! :)

18 megjegyzés:

  1. Aztaaaaa, ezek valami mesések, gratulálok! Micsoda ötletek és tényleg nagyon jó a színválasztás is. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, köszönöm szépen. Most kivételesen én is elégedett vagyok, legalábbis a kék házikókkal nagyon! Bárcsak haladósabb lenne :)

      Törlés
  2. Gyönyörű mindegyik! :) Nagyon ügyes vagy!!!

    VálaszTörlés
  3. Jaj, de szépek, jaj, de szépek! A szívecskést kérem! :-)

    VálaszTörlés
  4. Terecseny, tegnap este.
    Bori: Anya, olyan jó a Zitáéknak! Nekik van a legszebb otthonuk a világon...
    Anya: De kicsim, hiszen mindig azt mondod, milyen jó, hogy ez a ház az otthonunk!
    Bori: Igen, anya, de a Zitáék háza tele van ilyen házikókkal, szívecskékkel, és ettől gyönyörű.
    Anya: Borikám, ilyen házikót szerintem én is tudok varrni, ha nagyon rábeszélem magam...
    Bori: Igen, anya, de a Zita nem csak mondja, hanem meg is varrja.

    Mit lehet erre mondani? Kisbabtesóval megbeszélem, hogy tényleg várjon novemberig, és nekiállok házikókat varrni. :-) Bár ilyen szépek úgysem lesznek...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Édes szívem ♥ De tényleg, hogy haladsz a házkészítéssel?! :D

      Törlés
  5. SEHR süß::::::
    wünsche noch einen schönen ABEND
    bis bald die BIRGIT

    VálaszTörlés
  6. Hú! Eredetileg azt akartam írni,hogy a piros a kedvencem, de minél tovább nézem a képeket, annál inkább a kékbe is beleszeretek. :)
    Olyan szépek lettek! Hogy nekem miért nem jut eszembe, hogy házikókat varrjak!? A legjobb ötlet ha tele van egy beépített szekrény anyagokkal, amik arra várnak, hogy kicsit fogyjanak már! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. No és ebben a házikókészítésben az is jó, hogy az ablakhoz, ajtóhoz tényleg a legmaradékabb anyagokat is fel lehet használni, amiket csak gyűjtögetek, hogy "Majd jó lesz valamire"... De gondolom annak aki szintén sokat varr, ezt nem ismeretlen! ;)

      Törlés
  7. Nagyon 'otthonosak':-)Szépek!!

    VálaszTörlés
  8. Nagyon hálás kis projekta házikózás, egy pár éve én varratm egy óriás szettet a családnak amit kulcstarókra lehetett fűzni. :). Nekem a kék a kedvencem, mert az apróvirágos anyag pont olyan, mint a Liberty. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tyű, az nem lehetett semmi! Főleg, ha kulcstartóra került, akkor az olyan mini házikó és melósabb is. Biztos megdolgoztál vele, de szuper ajándék lehetett.

      Törlés