2015. október 7., szerda

Helyzetjelentés

Úgy tűnik végre kezd kialakulni valami rendszer az életünkben. Az elmúlt hetek elég eseménydúsan teltek, sajnos megint nem volt időm értelmeset posztolni, de még nagyon alkotni sem. A rossz idő beköszöntével remélem visszajön az alkotókedvem, és újra örömömet lelem majd a hímzésben, varrásban és egyéb kreatív szöszmötölésben, mert be kell valljam, már nagyon hiányzik! Annak ellenére, hogy ritkán jelentkezem nem teltek unalmasan a napok, hetek! Megint hoztam egy ömlesztetett bejegyzést, lássuk, mi a helyzet mostanában! :)

Drága barátnőm nemrégiben egy esős szombati napon férjhez ment. Szerintem sokáig fogjuk emlegetni ezt az esküvőt, mert nagyon jó kis lakodalom volt!  Halkan megsúgom, hogy még koszorúslány is voltam! :) 

A templomba menet kattintottam telefonnal ezt a képet a kocsiban.


A gyönyörű táskámat Barbi varr készítette! ♥


...

Egyre több időt töltök a konyhában. Nyáron a gyorsan összedobható ételeket preferáltam, de mivel már egyre hűvösebb van szívesebben főzőcskézem és kísérletezgetem.

Az utóbbi időben gyakran készítek itthon "kínait".



Méz nélkül nincs ősz! 


Az eső sem kímél bennünket, de valamiért mégis vonzódom ezekhez a csillogó esőcseppekhez! ♥






A múlthéten gyönyörűséges és egyben szívmelengető csomag érkezett a Secret Garden Home blog írójától Szandrától! Köszönöm szépen, igazán meghatódtam!♥


Színek minden mennyiségben, mert egyértelműen beköszöntött az ősz. 


A kertben elég sok munka van/volt mostanság. A hétvégén rendbe szedtük az eldzsungelesedett málnást,  szépen megritkítottuk, már csak a termő ágakat hagytuk meg. Most hagyjuk pihenni, tavasszal pedig ahogy kell visszametsszük őket. 

 Költözésünk után volt néhány növény a kertben aminek keresztet vetettem. Pl a barackfa már sosem fog teremni, de még csak kihajtani sem, mert elvitte a tűzelhalás. Minél hamarabb ki kéne venni a helyéről mielőtt még a többi gyümölcsfát is elkapja a vész.

Sajnos több nővény is ramaty állapotban volt. Egyszerre jött az "áldás" mert volt itt kérem szépen minden.... nem megfelelő vízelvezetés, levéltetű, gomba. A gomba sajnos nagyon makacs módon jelen van, amikor már a gazt is a gomba viszi el, az aztán durva! Nem győztünk a nyár folyamán és az eső mentes őszi napokon permetezni. 

Különböző növényvédő koktélokkal, tápoldatozással és megfelelő metszéssel azért az utolsó pillanatban de sikerült életet lehelni  ebbe a két rózsába is. Sőt! Még most bontogatják nyár óta az első bimbóikat! 

Megérte foglalkozni velük, meghálálják a törődést! :)



Természetesen néhány új növény is betelepítésre került. Két tő fehér, illatos 'palais royal' futórózsa, és néhány apró virágú tündérrózsa (rózsaszín és bordó színekben) is helyet kapott. Ezeken felül még 6 tő télálló levendulát, néhány harangvirágot, tavaszi virághagymát is elültettem. Kíváncsian várom a jövő évet, hogy milyenek lesznek!


Ezek után pedig már próbáljuk téliesíteni a kertet. Még egy kis trágyázás van hátra, aztán hagyjuk, hogy a természet is megpihenjen pár hónapra. Nyilván kora tavasszal még rügyfakadás előtt nekiállunk a védekezésnek és egy több lépcsőből álló, alaposabb lemosó permetezéssel sikerül kiküszöbölni az idei hibákat és sikerül sokkal jobban megvédeni a növényeket.

No és persze a madarakról sem feledkezünk el,
hamarosan megkezdjük az ő etetésüket is! :)

4 megjegyzés:

  1. De jó képek! ♥ Milyen jó olvasni, hogy vannak, akik ilyen szorgosak, mint ti vagytok! :-)
    Rózsákat én is szeretnék még ültetni idén, remélem sikerül. És nagyon várom már a varrós-alkotós fotóigat is! ♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szorgoskodunk, amennyire csak tudunk. Mindig van mit csinálni! Ha ősszel már nem is jut időd rózsát ültetni, még mindig ott lesz a tavasz! Kisbabatesó majd nagyot alszik odakint a jó terecsenyi levegőn, te meg közben ültetsz szorgosan! ;)

      Törlés
  2. A gyerekes blogomra szoktam idő hiányában ugyanilyen ömlesztett bejegyzéseket írni. :)
    Teljesen ugyanilyen szívecském van nekem is, még úgy nyertem egy facebookos játékon és imádom! :)
    De jó, hogy van időd időigényesebb főzőcskézésre. Nálunk még mindig a gyorsan összedobós receptek a menők, pedig már nagyon pepecselnék én is hosszabban a konyhában. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az időigényes főzőcskében azt szeretem, hogy ha már bonyolultabb recept, akkor nem 1-2 adagos kaja. Nálunk ami gyorsan megvan gyorsan is elfogy... :D Előre betárazok pár napra a hűtőben... aztán nem kell minden nap órákat a konyhában tölteni. :)

      Törlés