2015. március 23., hétfő

Húsvéti tojások


Napok óta vártam, hogy legyen egy kis szabadidőm és végre kreatívkodhassak kicsikét. A rétegelt lemezből kivágott tojásokat több rétegben lefestettem fehérre, majd száradás után finoman megcsiszoltam a felületét és transzfertechnikával felvittem rá a kottamotívumokat. Néhány kevésbé jól sikerült tojásra csipkeszalagot ragasztottam, majd apró antik medállal és levélformájú fém fityegővel díszítettem.





Pár tojást az oldalánál kifúrtam és pici masnikkal összekötöttem. Az így kapott tojásfüzér a kandalló felett kapott helyet.



10 megjegyzés:

  1. De jók! :-) Bár lenne kis időm nekem is... No de a tojások adottak, úgyhogy muszáj lesz kreatívkodnunk kis segédemmel. ;-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az idő meg csak úgy szalad... főleg, ha van mit csinálni, igaz-e? :) ♥ Jó munkát majd nektek a tojásokhoz!

      Törlés
  2. Azta, de szép lett mind! Egyik jobb, mit a másik! Zita a türelem bajnoka! :)) Nagyon tetszenek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Pedig aztán én nem tartom magam egy türelmes embernek, de ha te mondod, elhiszem! ;)

      Törlés
  3. Nagyon tetszik a tojás füzér....:)

    VálaszTörlés
  4. Ez sem a 10 perces kreatívkodás kategória. :) Csodaszépek lettek! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! Tényleg nem 10 perc elkészíteni, de elég jól haladtam vele. Először csak festettem (hengerrel) majd másnap transzferáltam. Így hipp-hopp megvan! :)

      Törlés
  5. Szia! Nagyon jó ötleteket adtál, köszönöm! Szeretném a tanácsodat kérni, mert van itthon néhány fölösleges rizspapírom (ilyenek: http://www.vertespapir.hu/index.php?id=termekek&product=rizspapir_szalveta_50_x_50_cm_csom_-rozsak_es_zene&search_co=rizspapir&art_id=14022), de nem tudom, hogy ha ezt ragasztom a tojásra, jól fognak-e mutatni. Van tapasztalatod rizspapírral? Mivel készítetted? Köszönöm előre is a tanácsodat!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves!
      Rizspapírral még nem igazán dolgoztam, de korábbi emlékeim szerint, dekupázs technikánál elég sokan használják. Gondolom a dekupázs ragasztó jó lehet erre.

      A transzfertechnikához szükség van egy speciális tisztítószerre (én citrasolvot használok, de jó hozzá az almawin is, vagy egyes illóolajok) majd tükörbe kinyomtatom lézernyomtatóval a kívánt mintát. A lézernyomtatónak a tintáját oldja majd meg a citrasolv. Mintával lefelé ráhelyeztem a tojásokra, a hátulját finoman bekentem a tisztítószerrel és egy kanál segítségével alaposan átdörzsöltem. Miután eltávolítom a papírt a kinyomtatott minta már a (fa)tojáson van. :)

      Törlés