2014. augusztus 18., hétfő

Fotónapló - Vásári portékák

Nincs két egyforma vásár. Egerben a régiségvásár a méretét tekintve elég nagynak mondható. Rengeteg árus, rengeteg holmi. Kedvére válogathat itt mindenki, kicsik, nagyok, férfiak, asszonyok. Tényleg mindent kapni, csak alaposan szét kell nézni! Tegnap készült néhány fotó. Persze még rengeteget lehetett volna készíteni, ez csak egy töredéke. Jöjjön egy kis kedvcsináló, egy kis betekintés, hogy errefelé mit lehet kapni :) 
(Képek kattra nőnek)



















Végül ami hazajött velem:



8 megjegyzés:

  1. Hát nem semmi! Ezek a porcelánok csodálatosak. Csak nézelődni és gyönyörködni is jó kikapcsolódás lehet. Éva

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Éva!
      A porcelánok valóban gyönyörűek... most ezekre koncentráltam amikor a képeket készítettem ezért van belőlük ennyi a kép, de rengeteg mást is kapni :) Bámészkodni is szuper itt! :)

      Törlés
  2. Kedves Zóra! Kíváncsian várom mindig a bejegyzéseidet. Az ágyvéged tök jó lett, én is hasonlót készítettem kb.egy hónapja, hasonló megfontolásból mint te, így teljesen átéltem az általad leírtakat. Kérlek írd meg, hogy Egerben minden szombaton lehet ilyen kirakodóvásárt találni? Én bp-i vagyok, de irigykedve és sóvárogva nézegetem a képeket. Jó lenne eljutni!!!??? Üdv.egy "olvasód" Marika

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Marika! Nagyon szépen köszönöm a kedves szavakat! :)

      Egerben régiségvásár minden hónap 3. Vasárnapján van 7-től 16h-ig. Ha 5. vasárnap van egy hónapban akkor az 5. vasárnapon is van egy rendkívüli vásár, de akkor nem a Bazilika mögött, hanem egy szerényebb, kisebb vásárt tartanak az Agria-park kertjében (Eger pláza)

      Én azt javaslom, hogy ha már Budapestről látogatnál el a régiségvásárra, akkor mindenképpen a 3. vasárnapira gyere, mert az sokkal nagyobb. Több az árus, több a portéka. Mivel a belvárosban található, így egy kis városnézéssel, kirándulással is egybe lehet kötni.
      Bővebben itt tudsz tájékozódni ha átmásolod a linket a címsorba:

      http://www.regisegvasareger.hu/

      vagy a régiségvásár facebook oldalán:

      https://www.facebook.com/regisegvasar.egerben

      Törlés
  3. Remek dolgok! :)
    Az árak mennyire magasak? Lehet esetleg alkudni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Eladó, no meg pénztárca függő, hogy mennyire magasak az árak. Én néha kicsit sokkalom, de bolhapiachoz viszonyítva drágább. Viszont vannak holmik, amiket megéri itt venni. Pl. a zsolnay teások amiket fotóztam, azok készletben itt sokkal olcsóbban megszerezhetőek, mint az interneten. Viszont ilyenkor mindig elgondolkozom azon, hogy mégis akkor mennyiért juthat hozzá az árus, hogy még haszna is van rajta. Alkudni lehet, persze van aki köti az ebet a karóhoz. Most hétvégén is volt olyan, aki miután megkérdeztem mennyibe kerül és mondta rá az árat egyből hozzátette, hogy "de ebből alkudni nem lehet" Nah én azzal a lendülettel visszatettem a gyertyatartót, amit szerettem volna és közöltem, hogy akkor bizony ez nekem így nem kell.
      Van aki jó fej, és szinte szemtelenül olcsón ad ezt azt, no ott már nincs pofám alkudozni :)

      Törlés
  4. A Zsolnay keszlet nekem is feltunt (anyueknak pont olyan feher alapon kek mintas van).
    Nekem meg van egy olyan kis talam kanallal, szinetn feher-kek. A varrogep szerinted mukodik is? Baratnom probalt mar elektromos es labbal hajtott gepet is, es azt mondta, utobbival szebben lehet varrni. En meg csak elektromosat probaltam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Általában működő darabokat szoktak kihozni a vásárra...de van egy bácsika, aki varrógépszerelő és kint árusít, ha más nem rá lehet bízni azt a ketyerét, ami nem működik :) No majd legközelebb rákérdezek már, hogy működik-e. Anya is azt mondta a lábbal hajtóssal is lehet szépen varrni, de én már nem igazán emlékszem rá. Gyerekként buszjegyet gyártottam a varrógéppel, és nem rendeltetésszerűen használtam :)

      Törlés