2013. október 31., csütörtök

Vanília kivonat házilag

Süteménykészítéskor a süteményeknél, krémeknél sokkal finomabb hatást érhetünk el az igazi vaníliával. Szerettem volna ezt az egzotikus fűszert palackba zárni. A fűszer aromája legjobban alkohollal vonható ki amihez én most vodkát használtam. 

Hozzávalók:
5 dl vodka
5 rúd vanília

Fogtam az 5 db vanília rudat, felvágtam és kikapartam a magját, a héját felszeleteltem és a magokkal együtt a vodkához adtam. Alaposan összeráztam és fénytől elzárva érlelem 4-5 hétig. Remélem nem felejtem el minden nap minimum egyszer felrázni és ha beválik akkor szerintem karácsonyi ajándéknak is szuper lesz a sütkérező háziasszonyoknak, vagy ínyencség a vodkakedvelőknek :)

Vaníliarudat jó áron cukrászkellékesben tudtok beszerezni vagy szívből ajánlom a Sütisarok blogot. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése