2013. október 27., vasárnap

Brokkoli krémleves

Imádom a brokkolit, de leginkább krémlevesként. Régen nagyon nem voltam kibékülve ezzel a zöldséggel, de végül megszerettem. A brokkolikrémlevest mindenki máshogy készíti, most azt szeretném megosztani veletek, ahogy nekem bevált. Mellé tudom ajánlani a múltkor elkészített Grissini receptet, de ideális hozzá a pirított kenyérkocka, vagy a levesgyöngy.


Hozzávalók:
kb. 500 g brokkoli rózsa (én fagyasztottat használtam)
2 közepes fej burgonya
1 kis fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
200 ml főzőtejszín
kb. 1 l víz
fehér bors
szerecsendió
pici olaj

Az apróra vágott hagymát kis olajon megpárolom, majd hozzáadom a zúzott foghagymát. Kavarok rajta kettőt és hozzáadom a brokkolit, a felkockázott burgonyát és felöntöm kb. 1 liter vízzel. Sózom, borsozom és lefedve addig főzöm amíg a zöldségek megpuhulnak. Ha a zöldségek megfőttek leveszem a tűzről és az egészet botmixerrel áttöröm. Folyamatos keverés mellett hozzáadom a főzőtejszínt és visszateszem a tűzre, hogy még egyszer "feltottyanjon". Ha szükséges még fűszerezem, a végén csipet szerecsendiót adok hozzá és tálalom.


Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése