2013. május 17., péntek

Joghurtkészítő gép

Egyre jobban vonzódom a saját készítésű élelmiszerekhez. Szépen fokozatosan próbálom az önfentartás felé megtalálni az utat, ezért is vágytam egy joghurtkészítő készülékre. Remek kis szerkezet, amit szívből ajánlok minden joghurtkedvelőnek. Nagyon szeretem a tejtermékeknek ezt a fajtáját, de túl sok rosszat tapasztaltam és hallottam az ízesített gyümölcsjoghurtokról, így már jó ideje áttértem a natúr változatára. Ezzel a szerkezettel pedig saját kezűleg elő is állíthatom.  A gép 6-8 óra alatt állandó hőmérsékleten tartja a benne található 7 üvegecskét, ezzel biztosítva a jótékony baktériumok elszaporodását.



Amire szükségünk van (a gépen kívül) hogy 1L 3,2 vagy 2,8%-os tejet elkeverjünk 200 ml natúr joghurttal   (vagy élőkultúrával) majd kiadagoljuk a kis poharakba amiket a gépbe helyezünk és elindítjuk.  6-8 óra után kész is a joghurtunk amit lehűtve friss gyümölccsel, mézzel vagy akár házi lekvárral ízesítve fogyasztjuk. Készíthető sovány tejből, tejporból és szójatejből is. 


Ismeritek ezt a szerkezetet?  Esetleg használjátok?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése