2013. február 28., csütörtök

Kreatív könyvajánló

Betty Barnden - A hímzés Bibliája


Nem szeretném túlragozni, de a múltkorában a könyvtárban akadtam rá erre a szuper kis könyvre, ami hímzésekkel foglalkozik. Több mint 200 öltésfajtát mutatnak be, képekkel, ábrákkal, leírásokkal segítve a tanulni vágyót. Szuper kis könyv, rengeteg hasznos és csinos öltésformával amivel igazán egyedivé tehetjük ruháinkat, kiegészítőinket. 

"Alapmű mindenki számára, aki szeret hímezni, 
hímezni tanul, vagy már meglévő ismereteit kívánja bővíteni"




Ez a könyv nagyon belopta magát a szívembe, ezért tervezem, hogy valahogyan beszerzem magamnak, mert az ilyen könyveknek helyük van a polcomon!


Mi a véleményetek a kreatív könyvekről? Segítséget ad nektek egy hasonló könyv, vagy inkább szeretitek megtanulni valaki mástól a kreatív technikákat?
Van kedvenc kreatív könyvetek?




4 megjegyzés:

  1. Könyvből tanultam meg kötni, makramézni, és kreatív füzetekből sajátítottam el sok-sok technikát: dekupázs, gyöngyfűzés, üvegfestés, foltvarrás stb.
    De mostanában az interneten is találok jó kis amatőr oktatófilmeket, főleg a Youtube ad jó ötleteket.
    Mivel kamasz korom óta magamtól tanulok sok mindent, így ez rögzült be nálam, és nem igazán kedvelem a másoktól tanulást.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ha van kitől tanácsot kérni, pl. anyu vagy nagyi akkor rájuk támaszkodom, de sok mindent én is igyekszem magamtól elsajátítani. Most a varrógéppel szeretnék összemelegedni:)

      Törlés
  2. Köszi az ajánlást, a hímzésben én is szeretnék fejlődni (van mit), úgyhogy utána is nézek, hátha a mi könyvtárunkban is megvan ez a könyv. Ami a kreatív könyveket illeti, nálam nagyon változó a dolog - sokszor az internet, főleg a Youtube, nekem többet segít, könnyebb egy videóból megtanulni dolgokat, mint könyvből. De például origamizni könyvből tanultam, és imádtam! Sok múlik a technika bonyolultságán, ill. a könyv és az írója stílusán.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, az origamizást én is könyvből csináltam. Azért mennyivel könnyebb, hogy már nem csak könyveket hívhatunk segítségül hanem az internetet, videókat stb. :)

      Törlés