2013. február 6., szerda

Új technika : Keresztöltés

Terveim szerint idén szeretnék megismerni és elsajátítani új kreatív technikákat. Az új hóbortomhoz már hozzá is láttam. A minap otthon töltöttem pár napot édesanyáméknál, és általa bepillantást nyerhettem a keresztszemes hímzés rejtelmeibe. Néhány évvel ezelőtt még nem voltak ennyire felkapottak a "hogyan hímezzünk lépésről-lépésre" jellegű internetes tartalmak, de már akkor sem hagyták segítség nélkül a tanulni vágyókat. Pontosan 10 évvel ezelőtt heti rendszerességgel jelent meg a "Modern keresztöltés" c. újság, amit hozzá illő mappába lehetett lefűzni és telis-tele volt mindenféle keresztszemes mintával és útmutatóval, számtalan ötlettel. Anyának 3 ilyen mappa gyűlt össze, amiből egy mappát most rám ruházott, így beleáshatom magam a keresztszemes hímzés rejtelmeibe. 


Teljesen más ez a hímzésfajta, mint amihez eddig szoktam, mert nincs a minta drukkolva (előrajzolva) így nincs semmilyen alap amit követhetnék. Számolni kell a szemeket és a hímzőfonallal x alakban kell ölteni. Viszont nagyon megtetszett ez az egész, úgyhogy mindenképp folytatni fogom. Egyenlőre csak egy színnel öltögetek, de amint belejöttem váltok a nehezebb, többszínű hímzésekre. 

Ha esetleg nem ismeritek ezt a technikát, de szívesen megtanulnátok, akkor ajánlom nektek a "Foltvarázs kézimunka webáruház(katt a névre) oldalát, ahol részletesen, lépésről lépésre ismerkedhetünk meg a technika minden csínjával!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése