2012. december 10., hétfő

Zenét a karácsonyfára

A kottapapírból készült tárgyakra, díszekre tavaly lettem figyelmes. Megfogott a finom eleganciája, hogy van egyfajta régi bája ezeknek a tárgyaknak. Tavaly túl későn kapcsoltam, de eldöntöttem, hogy idén mindenképp szeretnék karácsonyfadíszeket készíteni kottapapírból. Bár 6 éven keresztül tanultam zongorázni  a gyerekkori kottáimat még sem használhattam fel, mert "jó lesz az még az unokáknak" mondat hagyta el édesanyám száját, így alternatív megoldást kellett keresnem. A hobbiboltokban már találni kottapapírt, A/4-es méretben közel 400 Ft-ba kerül darabja. Nos nekem sok kottapapírra volt szükségem, így ezt az árat sokalltam érte.  Viszont kapóra jött, hogy itt Egerben minden hónapban van régiségvásár, ahol rengeteg régi könyvet és kottát lehet kapni. 2 db gitárkottát vettem, összesen 600 Ft-ért. Teljesen megérte az árát, mert a kettő összesen 30 oldalas, és ha a hobbiboltos árakat nézem, megtakarítottam 11.400 Ft-ot. Viszont nem kell antikváriumokat és régiségvásárokat bújni, kottát nyomtathatunk magunknak otthon is és egy kis gyertyaláng segítségével "megantikolhatjuk" a lapokat. 

Karácsonyi zenét hallgatva és az ünnepre hangolódva 70 db gyufásdobozt csomagoltam be kottapapírral, (1 oldal 8 gyufásdobozra elég) majd végül színes szalaggal átkötöttem őket, mindegyik kapott kis akasztót, és majd így kerülnek fel a karácsonyfára. Lett 70 db díszem, alig 1000 Ft-ból. Igaz a sparban nem nagyon értették, hogy minek nekem annyi sparos gyufa, de sebaj, szerintem megérte!
Szerintetek?? :))



2 megjegyzés:

  1. Hahó megint :)

    www.imspl.org a wikipédia kottatára. Én ezt használom (játszani) Ha Neked jó az általad nyomtatott kotta, akkor ezt az oldalt simán használhatod! Van, hogy scannelt öreg kottát vágnak be, néha instrukciók is vannak ceruzával benne, de a legtöbb az mégis a sima, használatlan kotta.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Szuper köszi a tippet! :) Van egy régiségvásáron bejáratott árusom, ő szokott nekem "kottákat" szerezni, de nem mindig van neki, úgyhogy ez nagyon jó kis alternatíva lesz. Köszönöm szépen a tippet mégegyszer! :)

      Törlés