Karácsonykor nem hiányozhat az asztalról a kedvenc krémlikőrünk. Évekkel ezelőtt bukkantam erre a receptre, ami nem igényel komolyabb konyhai tapasztalatot, gyorsan és egyszerűen elkészíthető.
Hozzávalók:
1,5 dl erős feketekávé
Hozzávalók:
1,5 dl erős feketekávé
3-4 ek. cukor
1 cs. vaníliás cukor
1 ek. instant kakaópor
2 dl habtejszín
2 dl whiskey vagy fehér rum
1 doboz cukrozatlan sűrített tej (nekem 2dl volt)
A 1,5 dl kávéban még melegében feloldottam a cukrot, vaníliás cukrot, kakaót, majd hagytam kihűlni. Ezután fogtam a nagy tupperes mixerpoharamat és beletöltöttem a habtejszínt, sűrített tejet és a kihűlt kávés keveréket, végül a rumot. Jól összeráztam, majd behűtöttem.
1 cs. vaníliás cukor
1 ek. instant kakaópor
2 dl habtejszín
2 dl whiskey vagy fehér rum
1 doboz cukrozatlan sűrített tej (nekem 2dl volt)
A 1,5 dl kávéban még melegében feloldottam a cukrot, vaníliás cukrot, kakaót, majd hagytam kihűlni. Ezután fogtam a nagy tupperes mixerpoharamat és beletöltöttem a habtejszínt, sűrített tejet és a kihűlt kávés keveréket, végül a rumot. Jól összeráztam, majd behűtöttem.
Az alkohol és a cukor arányával bátran kísérletezhetünk mert változó, hogy ki mennyire édesen és alkoholosan szereti. Fogyasztásig a hűtőben pihentessük!
Egészségünkre! :)
Bár nem vagyok egy nagy alkoholizáló (hihi:D), de a krémlikőröket én is szívesen kóstolgatom, főleg ünnepek idején. Ez a recept pedig nagyon-nagyon fincsinek tűnik!:)
VálaszTörlésNos én sem vagyok valami nagy alkoholizáló, max ilyen jeles ünnepeken, de ezt még én is szívesen elszürcsölgetem :)
Törlés