2012. december 19., szerda

Baileys (gyorsan) házilag

Karácsonykor nem hiányozhat az asztalról a kedvenc krémlikőrünk. Évekkel ezelőtt bukkantam erre a receptre, ami nem igényel komolyabb konyhai tapasztalatot, gyorsan és egyszerűen elkészíthető.

Hozzávalók:
1,5 dl erős feketekávé
3-4 ek. cukor
1 cs. vaníliás cukor
1 ek. instant kakaópor
2 dl habtejszín
2 dl whiskey vagy fehér rum
1 doboz cukrozatlan sűrített tej (nekem 2dl volt)

A 1,5 dl kávéban még melegében feloldottam a cukrot, vaníliás cukrot, kakaót, majd hagytam kihűlni. Ezután fogtam a nagy tupperes mixerpoharamat és beletöltöttem a habtejszínt, sűrített tejet és a kihűlt kávés keveréket, végül a rumot. Jól összeráztam, majd behűtöttem. 

Az alkohol és a cukor arányával bátran kísérletezhetünk mert változó, hogy ki mennyire édesen és alkoholosan szereti. Fogyasztásig a hűtőben pihentessük! 

Egészségünkre! :)


2 megjegyzés:

  1. Bár nem vagyok egy nagy alkoholizáló (hihi:D), de a krémlikőröket én is szívesen kóstolgatom, főleg ünnepek idején. Ez a recept pedig nagyon-nagyon fincsinek tűnik!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nos én sem vagyok valami nagy alkoholizáló, max ilyen jeles ünnepeken, de ezt még én is szívesen elszürcsölgetem :)

      Törlés