2012. december 21., péntek

Szalvétatartó/Ültetőkártya az ünnepi asztalra

Szenteste hazautazunk a családomhoz és ilyenkor kicsit többen üljük körbe az asztalt, mint egy átlagos vacsoránál. Anyuval minden évben ötletelünk és kitalálunk valami új dolgot az ünnepi terítékhez. Volt még pár tekercs piros kartonpapírom itthon, amit mindenképp felakartam használni és a dolog vége az lett, hogy karácsonyfa alakú szalvétatartókat kreáltam. 

Amire szükségünk lesz:
kartonpapír, ceruza, olló, lyukasztó, szalag, festék a díszítéshez (vonalzó)

Nincs más dolgunk mint a a karácsonyfa sablont körberajzolni, majd a talprésznél tükrözzük az egészet. Ha ez megvan, akkor kivágjuk a fenyőfát, és ezek után ezzel a sablonnal dolgozunk. (Ezek után ezt rajzoljuk mindig körbe) Ha elegendő mennyiségű karácsonyfánk van, és sikeresen körbe is vágtuk őket, akkor a fenyőfa csúcsánál írat-lyukasztóval lyukat készítünk. (itt tudjuk majd a két fenyőfát szalaggal megkötni.) 

Később egy vonalzó segítségével meghajtjuk a talprésznél, így megkapjuk a fánk stabil törzsét amivel megáll majd az asztalon.



Ezek után a  A fenyőfát én festékkel csinosítottam tovább, a hátoldalára felkerülhet még a "Boldog Karácsonyt!" felírat vagy ha ültetőkártyaként is szeretnénk, hogy funkcionáljon a szalvétatartónk akkor a keresztneveket is "rávéshetjük". Kidekorálni egyébként nem szükséges, akár önmagában is megállja a helyét. Végül a lyukakba szalagot fűzünk és masnit kötünk a fenyőfánk tetejére és a szalvétát a két fa közé hajtogatjuk. :)



Most pedig még befejezem a többit :)
Örömteli készülődést mindenkinek!

3 megjegyzés:

  1. Nagyon hangulatos és tényleg gyorsan elkészíthetőnek tűnik.
    Lekoppintom a sablont, köszi :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a sablont is használtam, csak a fa törzsén módosítottam :) Hátha te is hasznát tudod venni :)

      http://m.cdn.blog.hu/cs/csupapotty/image/hospray/fenyofa01.jpg

      Törlés