2012. november 16., péntek

DIY - Légies virág


Ezt a légies virágdíszt rávarrhatjuk táskánkra, biztosító tűvel feltűzhetjük a ruhánkra, kabátunkra, sapkánkra vagy a sálunkra. Felvarrhatjuk hajpántra és egy szalag segítségével nyakéket, vagy karkötőt is csinálhatunk belőle. Egészen miniben eltudom képzelni gyűrűnek is egy gyűrűalapra ragasztva. 


Hozzávalók:
anyag
olló

cérna
gyöngyök
gyertya
körberajzolható kerek tárgyakNos ehhez a virágdíszhez szükségünk lesz műszálas anyagra. Pl. selyem szerű szoknyabelső tökéletes lesz, vagy a függönyhöz hasonló anyagok is megfelelőek. Lényeg az, hogy műszálás legyen  és a gyertyalángnál a hő hatására zsugorodni tudjon az anyag. Én egy régi szoknyám belsőjét bontottam ki, és ezt használtam fel. Fogtam pár különböző méretű kerek tárgyat (tányér, bögre, pohár stb.) és körberajzoltam őket, majd kivágtam őket.


Ha ez megvan, akkor fogtam őket és egy gyertya segítségével összébb zsugorítottam őket. Nem kell közvetlenül a gyertya lángjába tartani az anyagot. Figyeljünk oda, mert könnyen lángra kaphat.


Ha ez megvan, rakjuk egymásba az összezsugorított köröket úgy, hogy a legnagyobb legyen alul, majd sorban a haladjunk a legkisebb anyagig. Ezután nincs más dolgunk, mint cérnával középen összevarrni és pár szem tetszőlegesen kiválasztott gyönggyel kidíszíteni. Kész is vagyunk! :)Remélem tetszik! Ti kipróbálnátok?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése