Ez a süti most az aktuális kedvencünk. Az első héten a költözés után ez volt az a nasi amit először megsütöttem az új sütőben. Megmondom őszintén kihívás volt nekem, az eddigi mezei gáztepsi helyett egy légkeveréses villanysütővel van már dolgom, ami süt alul, felül, kever, vagy grillez... használati útmutató híján pedig a saját megérzésemre hivatkoztam, de már harmadik alkalommal sütöm meg ezt a zabpelyhes sütit, mert imádjuk! Reggelire tejjel, vagy teával... napközben, ebéd után... bármikor jöhet! Állítólag sokáig eláll, de nálunk ez valahogy még nem valósult meg :)
Hozzávalók:
30dkg zabpehely
15dkg liszt
30dkg cukor
25dkg margarin
2tojás
1cs. sütőpor
1citrom reszelt héja
10dkg mazsola
A hozzávalókat összegyúrom, és a kissé ragacsos masszát két teáskanál segítségével, egymástól tisztes távolságra sütőpapírral bélelt tepsire kanalazom. 200°C-on 10-15perc alatt aranybarnára sütöm.
Kiegészítő megjegyzés:
Akkor jó, ha már kicsit pirul a széle. Nem kell megijedni, ha a sütőből kivéve egyből nem tudjuk levenni a tepsiről, mert becsapós a süti és olyan mintha nem sült volna meg teljesen, de pár perc elteltével ahogy kezd kihűlni megkeményedik.
A mazsola helyett számtalan dolgot lehet bele tenni, ha valaki épp nem rajong a mazsoláért. Kipróbáltam már reszelt sárgarépát, kókuszt, aszalt szilvát, aszalt sárgabarackot, különféle magvakat. Édesítőszerrel pedig még egészségesebbé lehet tenni.
Egészségetekre!
Ez olyan ropogós lesz,vagy inkább puha?Már tucatnyi receptet kipróbáltam,de sosem lett ropogós,pedig az a váááágyam... :D Tudod...olyan györi zabkeksz jellegüt szeretnék sütni.
VálaszTörlésSajnos ez sem az a kimondott ropogós! Ellenben a vaníliás keksszel :)
TörlésAkkor a vaniliás keksz lesz az én zsánerem,ha valami ropogósra vágyom ;) Azért alkalom adtán ezt a zabkekszet is kipróbálom,mert végülis jó az mindenhogyan... :)
TörlésDobozban viszonylag sokáig eláll, nálunk néha "életeket" ment ez a süti :D
Törlés