2012. április 28., szombat

Konzervdobozok újrahasznosítva

A téli hónapokban bukkantam rá egy blogra ahol konzervdobozokba különböző növényeket ültettek.
http://harmonicmama.com/2011/03/5-unique-vegetable-gardens/

Annyira megfogtak a dobozok, hogy elkezdtem tovább kutakodni és egyre több szuper, olcsón kivitelezhető ötlettel találkoztam. A dobozokba nem csak virágokat ültethetünk, de remek tárolóedényeket is kialakíthatunk belőlük. Elmeséltem anyunak is amit láttam, és akkor jött a felismerés, hogy mi rengeteget konzervdobozzal rendelkezünk, ami a szemétben landol. (kutya-macska konzerv, zöldség és, gyümölcskonzervek) Így végül elkezdtük mindig félretenni a már üres, alaposan megtisztított dobozokat. Mikor már összegyűlt egy nagyobb adag, pedig különböző csomagoló papírral, csipkével, szalaggal vontuk be őket. A képzelet szab határt a dekorálásnak, de tényleg nincs szükségünk semmi másra, csak egy ollóra, csomagolópapírokra, papírragasztóra és minden olyan díszítő kellékre amivel még jobban feldobhatjuk ezeket az egyszerű dobozokat. 45-50Ft körül pedig már kaphatunk rá jól záródó tetőt is :)

Én mindenféle dolgot tárolok bennük pl.: "kutyulós"kávét, fakanalakat, csipeszeket, tésztákat, tollakat stb...  
Íme az én dobozaim:




Szerintem jópofa és olcsó tárolókat sikerült kialakítani, nekem pedig most a költözés után különösen jól jött ez az olcsó megoldás :)

4 megjegyzés:

  1. Nagyon szépeket csináltál!Mi anno általánosban háztartástanon csináltunk ilyeneket,aztán annyira belejöttem,hogy anyut,mamit mindig ilyenekkel leptem meg anyák napjára,erre-arra.Strapabíró darabok,mert a mai napig megvannak:))

    VálaszTörlés
  2. Áh ezek nagyon jól néznek ki. Pont most lesz anyák napja és mivel nem tudtam mit ajándékozzak, ez pont jól jött :D

    VálaszTörlés
  3. Én is próbálkoztam már régebben ilyesmivel, de nem lett ennyire jó. Az utolsó eszméletlenül tetszik, ki kellesz próbálnom :)

    VálaszTörlés
  4. Zitu az igen, akkor tényleg strapabíró darabok! :)

    Miwako örülök, ha éppen jól jött az ötlet! Konzervre fel!

    Shelbe próbálkozni kell :) Én a papírnak pl nem ragasztózom be az egész hátulját, csak az összeillesztésnél :)

    VálaszTörlés